Start van hoofdcontent

Aalsmeer

nl

De trossen kunnen los: na zeiknatte lente tijd om het water op te gaan

19 mei 2023, 16.31 uur · Aangepast 19 mei 2023, 16.55 uur · Door Jelmer Vlot

Eindelijk: de zon schijnt. De natste lente ooit gemeten lijkt voorbij te zijn. Dit Hemelvaartweekend gaan mensen massaal het water op om te genieten van het weer, en dat is ook te merken bij Recreatiepark Aalsmeer.

Linda en Willem in hun sloep - Jelmer Vlot

De telefoon van eigenaar Erik Verbeek staat roodgloeiend. Hij is druk bezig met het verwerken van de laatste reserveringen. Aan de andere kant van de lijn hoor je Nederlanders, Duitsers en Fransen. Allemaal willen ze naar het park om te kunnen genieten van de Westeinderplassen. Of dat nou met hun eigen sloep, kano of op een supboard is. 

Hij moet 'nee' verkopen: het hele terrein staat vol. Er is enkel nog plek in de glampingtenten, maar die zijn nog niet ingericht. Al de regen van de afgelopen weken gooide roet in het eten. Naast alle toeristen is ook de zon een welkome gast, want het seizoen liep tot nu toe in het water.

Het ruime sop

Vogels en kabbelend water. Verder hoor je op het campingterrein weinig. Ondanks dat het park is volgeboekt, zie je amper gasten. Bijna iedereen heeft de trossen los gegooid en is op de plas te vinden. Linda en Willem niet, zij genieten in hun hemdje bij hun tent. 

"Hier waren we wel aan toe!"

Campinggast Linda

"Nou!", zegt Linda enthousiast: "Hier waren we wel aan toe!" De twee zijn met vervroegd pensioen en kunnen nu volop genieten van hun vrije tijd. Ze hebben een vaste plaats op het park, en zullen hier aankomende zomer dus veel te vinden zijn. "We willen eigenlijk ook nog naar het buitenland, maar met al die vervallen vluchten is dat nog maar afwachten."

Hun sloep ligt aan hun campingplaats: ze kunnen zo instappen en vertrekken, de plas op. "Daar zijn we blij mee, deze dramatische lente was echt heel slecht en duurde veel te lang", aldus Linda.

Campinggast Bart - Jelmer Vlot

Campinggast Bart is het daar helemaal mee eens. Hij staat een stukje verderop en heeft het goed voor elkaar. Een box met muziek aan, een ligbed en ook hij heeft zijn eigen bootje. Hij woont in het drukke Amsterdam dus komt hier graag voor zijn rust. "Het is hier een stuk relaxter. Twaalf jaar geleden kocht ik mijn eerste boot, die lag toen in de stad. Het was daar veel te druk op het water."

Volgens eigenaar Verbeek gaat het goed met de campingbranche, en verwacht hij een vol seizoen. Sinds corona hebben mensen de sloep en de camper helemaal ontdekt. Bij allebei heb je eigen sanitair en veel vrijheid. De rek lijkt er nog niet uit, want zijn telefoon gaat opnieuw: dit keer zijn het Nederlanders die te vroeg zijn. Ze staan in hun camper voor de deur te wachten om aan hun zonovergoten Hemelvaartweekend te kunnen beginnen.

Bootjes op de plas - Jelmer Vlot