Ga naar Content
West-Friesland

Tranen van geluk: jubilerend restaurant Ridderikhoff sleept ondernemersprijs binnen

16 mei 2023, 16.02 uur
Door: Chantal Bos · Foto: NH / Chantal Bos

Ze bestonden gisteren precies twintig jaar en sleepten die avond ook nog eens de publieksprijs van het Westfries Ondernemersgala in de wacht. Bij restaurant/café Ridderikhoff aan de Roode Steen in Hoorn, waar meer dan dertig mensen met een verstandelijke beperking of afstand tot de arbeidsmarkt werken, is de stemming deze ochtend euforisch. 

Het is 11.00 uur vanmorgen, als de deuren open gaan zoals vanouds. Vaste klanten stappen binnen met bloemen, op de bar staat de prijs te pronken. Er wordt geknuffeld, nagepraat over gisteravond, de telefoon gaat met felicitaties en de tranen van blijdschap vloeien.

Tranen van geluk: jubilerend restaurant Ridderikhoff sleept publieksprijs ondernemersgala binnen - NH Nieuws

"Dit geeft zoveel erkenning voor het harde werken. Door corona konden onze deelnemers hun werk niet doen, wat juist zo belangrijk is. De structuur", vertelt Thamar Bieri-Eveleens, die al negentien jaar in de zaak werkt. "Het is hier gewoon echt heel leuk om te werken."

Samen met Thamar zijn er nog zes anderen die vanaf meet af aan betrokken zijn. Het doet ze veel. Medewerker Fleur Mulders: "Ik kan soms niet stoppen met huilen omdat ik zo blij ben." 

Jubileumfeest

Het is voor het restaurant/café in Hoorn een dag om nooit te vergeten. Maar het echte feest om zowel het jubileum als de prijs te vieren, komt nog. "Dat vieren we aanstaande maandag met z'n allen. En daar hebben we veel zin in!" 

Lees ook

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]