Ga naar Content

Waterpoloërs van ZV De Zaan lopen landstitel mis na verlies in beslissingsduel

Het is de mannen van ZV De Zaan niet gelukt om de eerste landstitel uit de historie te pakken. De waterpoloërs verloren de derde en beslissende wedstrijd van GZC Donk met 11-9. De vrouwen wonnen gisteren wel hun eerste kampioenschap. 

Strijdt om de titel ZV De Zaan tegen GZC Donk - Foto: Orange Pictures

In een volgepakte zwemhal in Gouda begon ZV De Zaan nog vol vertrouwen, want gister wonnen de Zaankanters nog het tweede duel met 19-11. Daardoor was de stand 1-1 en moest een derde wedstrijd de beslissing brengen. Echter verliep deze confrontatie een stuk minder goed. Thuisploeg GZC Donk domineerde van begin tot eind en pakte ook verdiend de landstitel. Dat gaf ZV De Zaan-trainer Andreas Mirales na afloop ook toe. "De teleurstelling is heel groot, maar vandaag was niet onze dag."

Tekst loopt door onder de video.

ZV De Zaan-trainer Andreas Mirales zag zijn ploeg tekort schieten - NH Nieuws

Ook Ted Huijsmans baalde van het matige niveau. Menig inzet van GZC Donk hield de keeper van ZV De Zaan nog tegen, maar het was niet voldoende om zijn ploeg in de wedtrijd te houden. "We hebben dit weekend twee keer ons niveau niet gehaald."

Tekst loopt door onder de video.

ZV De Zaan-keeper Ted Huijsmans zag dat zijn team matig speelde - NH Nieuws

Wel veroverde ZV De Zaan dit seizoen de supercup en de nationale beker. Een treble zat er echter niet in. Dat deden de vrouwen van ZV De Zaan wel. De ploeg van Mick van den Bree won nationaal alles wat er te winnen viel. Daar viel de beslissing gister al. Tegenstander GZC Donk werd verslagen over twee duels (10-16 & 13-9).

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52