Ga naar Content

'Hammer' Jeroen heeft een tattoo van West Ham, maar juicht vanavond toch voor AZ

Ze dragen de club altijd bij zich, letterlijk. West Ham United-supporters Aart Vijfvinkel uit Oostwoud en Jeroen Koomen (Midwoud) hebben na een weddenschap een tatoeage van de club op hun lichaam laten zetten. En laat nu juist die club het vanavond tegen AZ opnemen, in de halve finale van de Conference League. "Uiteindelijk juich ik toch voor AZ."

Een tattoo van West Ham United - NH Nieuws

Een interne tweestrijd bij Jeroen Koomen vandaag. Want naast fan van West Ham United is hij toch bovenal AZ-supporter. "Als kind mocht ik met de spelers mee het veld op. Ik stond naast Barry Opdam. Dan val je al snel voor een club."

Bijna jaarlijks gaat hij samen met 5 andere familieleden naar Londen om West Ham aan het werk te zien. Zwager Aart Vijfvinkel is ook steevast van de partij. Een jaar of tien geleden ontstond de band met de 'Hammers', zoals de bijnaam luidt. "Als mijn zwager Leon zou slagen voor zijn eindexamen, zouden we met z'n allen naar een wedstrijd in Engeland gaan. Hij slaagde niet, maar we gingen evengoed", lacht Vijfvinkel. "En zo kwamen we bij West Ham terecht."

Liefde voor de club

De liefde voor de club was geboren. Wedstrijden worden sindsdien bekeken, ontwikkelingen op de voet gevolgd. "Voetballend is het niet altijd even goed", weet Jeroen, die al jaren in het eerste team van het plaatselijke MOC speelt. "En soms hebben ze moeite om in de Premier League te blijven. Maar dat maakt het ook wel weer mooi. Het is leuk om voor de underdog te zijn."

In het stadion van de 'Hammers' - Foto: Aangeleverd

Een weddenschap met Aart - destijds aanvoerder van MOC 1 - leidde zelfs tot een tattoo van West Ham. Zwarte inkt als ultieme supportersdaad. Bij Aart prijkt het logo op de kuit, bij Jeroen in zijn zij. "Het ging erom hoeveel doelpunten we zouden scoren", weet Aart nog. "Het lukte ons allebei niet, dus hup: daar gingen we." Spijt heeft het duo niet. "Ik vind het nog een mooi plaatje ook", klinkt het monter.

En dan is er nog de wedstrijd van vanavond. Een lastig dilemma, want wordt het juichen voor West Ham of toch AZ? Jeroen: "Ik kies toch voor AZ. Dat is al veel langer mijn cluppie. En dan zal wat minder zuur zijn als West Ham United wint."

Lees ook