Ga naar Content

Zenuwaandoening en vier hernia's stoppen Michel niet: fanatiekste bij sportclinic

Mindervaliden meer aan het bewegen krijgen. Dat is de missie van Frank Hooning, die samen met Sportbedrijf Zaanstad de komende negen weken sportclinics geeft in rolstoelen. Gisteren was de eerste clinic in sporthal Trias in Krommenie. Michel Kloosterman was de fanatiekste deelnemer: "Nee bestaat niet bij mij, ik ben nogal een doorzettertje."

Zenuwaandoening en vier hernia's stoppen Michel niet: fanatiekste bij sportclinic - NH Nieuws

Bij de sportclinics maken de deelnemers elke avond kennis met een andere sport. Er is onder andere handbal, basketbal en tennis. Dat allemaal dus in rolstoelen.  

Bij de eerste clinic moeten sommige deelnemers nog zichtbaar wennen aan de rolstoel. Toch is initiatiefnemer Frank lekker fanatiek en zet hij de sporters flink aan het werk. "Ik heb vandaag bewust al minder gedaan", lacht Michel halverwege de clinic met het zweet al op z'n voorhoofd. "Morgen zie ik wel hoe het gaat. Ik denk niet dat ik spierpijn ga krijgen, maar ik zal wel brak zijn."

Zenuwaandoening

Hij heeft al bijna 20 jaar posttraumatische dystrofie, een zenuwaandoening. "Ik ben een tijd uit de rolstoel geweest, maar vier jaar geleden ben ik aangereden. Nu zit ik definitief in de rolstoel met dystrofie, een beschadigde rug en vier hernia's. Maar ik blijf wel sporten, het houdt me zeker niet tegen." 

Tekst loopt door onder de foto.

Foto: NH Nieuws

Michel doet aan handbiken. Vorig jaar augustus kocht hij er één en nu heeft hij al 2.700 kilometer op de teller staan. Hij wil zelfs op vakantie met een zelfgemaakte fietscaravan. Maar eerst dus deze clinics. Of hij het volhoudt? "Dit is wel een hele andere tak van sport. Maar het is echt heel leuk." Hij kijkt nu al uit naar de volgende weken: "Ik heb er zin in, kom maar op!"

De clinics zijn gratis en halverwege aanhaken kan nog. Geïnteresseerden zien via deze link meer informatie. 

Lees ook