Ga naar Content

Regenponcho's en paraplu's mogen van stal, vandaag natte dag met zware spits

Er gaat straks veel regen vallen en ook morgen is het nog nat buiten. Pas na woensdag zal het opknappen. NH-weerman Jan Visser: "Vooral vandaag moeten mensen rekening houden met veel nattigheid." En dat heeft ook impact op drukte op de weg, volgens Rijkswaterstaat.

Foto: John Dalhuijsen

Vandaag wordt het volgens de weersvoorspellingen erg nat. De temperatuur ligt dan rond de 17 graden. Rijkswaterstaat verwacht dat dat zeker impact heeft op drukte op de weg. Rekening wordt gehouden met een zware spits. Het is dan ook beter die te vermijden.

Tekst loopt onder de tweet door.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Ook woensdag blijft niet bespaard van enige regenval. In de loop van de dag zullen er buien overtrekken, met soms zelfs kans op onweer en hagel. Ook dan wat betreft temperaturen rond de 17 graden. "Maar daarna knapt het op", zegt NH-weerman Jan Visser. Vanaf donderdag wordt het beter weer. "In het weekend lekker droog met zo'n 20 graden en zon."

Drijfnatte supermarkten en dichte mist

Het weer van de afgelopen dagen is niet om over naar huis te schrijven. Gister gaf het KNMI voor de hele provincie code geel af, wegens dichte mist

Zondag gold die waarschuwing ook al door de vele stortbuien en de bliksem. In een Amstelveense supermarkt stortte gisteren zelfs het plafond naar beneden. Hele wegen kwamen onder water te staan.