Start van hoofdcontent

Amsterdam

nl

Groep AZ-supporters gearresteerd voor zingen antisemitische liederen in metro

6 mei 2023, 22.46 uur · Aangepast 7 mei 2023, 15.04 uur · Door AT5

De politie heeft gisteravond 154 AZ-supporters aangehouden die antisemitische liederen hebben gezongen in de metro richting de Johan Cruijff Arena. De metro is door de politie stilgezet en supporters zijn aangehouden op verdenking van groepsbelediging. Elf mensen hebben vannacht in de cel doorgebracht.

Foto: VLN Nieuws

De supporters werden meerdere keren door agenten gewaarschuwd om te stoppen met zingen. Om 19.30 uur ter hoogte van het metrostation Strandvliet werd de metro gestopt.

De politie heeft alle supporters die meezongen met de liederen aangehouden. Ze zijn daarna naar het cellencomplex gebracht. 

Welke liederen er precies zijn gezongen, wil de politie niet zeggen. Wel zou het gaan om meer dan het scanderen van 'joden, joden' dat vaker rondom wedstrijden van Ajax te horen is. 

Ook vernielingen

De groep supporters zou ook op andere vlakken over de schreef zijn gegaan. Zo zijn er volgens de politie ook vernielingen aangericht in de metrowagon. Op videobeelden na de aanhouding is te zien dat ook een bus flink beschadigd is. 

Van de 154 supporters hebben er elf vannacht in de cel doorgebracht. Zij zouden vernielingen aan de bus hebben gepleegd. Ook hebben ze volgens de politie meerdere agenten beledigd en mishandeld.

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]