Ga naar Content

Supermarkt Zwanenburg week na breuk in riolering weer open voor boodschappen en babbel

Vanwege problemen met het riool was de winkel een week lang dicht, maar vandaag opende supermarkt Dirk van den Broek in Zwanenburg haar (schuif)deuren weer. En dat lieten klanten zich geen twee keer vertellen: massaal kwamen ze naar de Dennenlaan. Niet alleen voor hun boodschappen, maar ook voor een praatje. 

Klant Dirk van den Broek Zwanenburg over heropening - Foto: NH Nieuws

"Voordeel is dat het weer blinkend schoon is", reageert een vrouw die net haar boodschappen heeft gedaan. "Het ziet er keurig uit." 

Dat er in de winkel iets mis was, bleek vorige week: in de supermarkt stond her en der een laag water en hing een indringende rioollucht waar sommige klanten regelrecht misselijk van werden. Zaterdag besloot de winkel de deuren te sluiten, omdat de overlast voor klanten te groot werd.

Slalommen bij de kassa's

"De medewerkers waren met man en macht bezig om die bende op te ruimen", vertelt één van de klanten die zaterdag kort voor de sluiting nog in de winkel aanwezig was. Personeel verplaatste producten en probeerde de vloer droog te houden. "Maar bij de kassa's moest je wel slalommen om droge voeten te houden."  

Veel klanten hebben diepe respect voor het personeel, dat een een week lang 'keihard' heeft gewerkt om de winkel weer brandschoon te krijgen. Bekijk hieronder enkele reacties over de tijdelijke sluiting en de heropening.

Lees door onder de video.

Supermarkt Zwanenburg weer open na rioolproblemen: "Ziet er keurig uit" - NH Nieuws

Behalve voor hun dagelijks brood, komen sommige Zwanenburgers ook graag in de supermarkt voor een babbel. "Ik mis m'n ritje en het contact met personeel", aldus een trouwe klant in de Facebook-groep Je bent Halfwegger/Zwanenburger als...  

De supermarkt bevestigt dat ze ook een sociale rol in de lokale samenleving speelt. "Dirk is ook een sociaal trefpunt voor veel bewoners van Zwanenburg. Een extra bewijs van de maatschappelijke impact van onze winkels." 

Hygiëne

Het supermarktteam werd afgelopen week bijgestaan door een professioneel schoonmaakbedrijf. "Ik zag ze vandaag nog van alles afspuiten", reageert iemand op een Facebook-post van een medewerker van de supermarkt. "Respect."  

"Aangezien we als supermarktketen werken met voedingsmiddelen, vinden wij het belangrijk dat de winkel grondig is gereinigd", vertelt een woordvoerder van de supermarktketen, "om weer te voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van hygiëne en om niets aan het toeval over te laten."  

Lees ook

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlemmermeer. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]