Ga naar Content

Vriendinnen blazen Westwouds café nieuw leven in: "We gaan het gewoon doen!"

Het laatste stof wordt van de lampen verwijderd, de taps aangesloten en de bierglazen gespoeld. Nog wat laatste voorbereidingen en dan is ook Karin Blokker klaar voor de heropening van De Lindeboom. Het dorpscafé van Westwoud was drie jaar lang gesloten, maar wordt dankzij drie vriendinnen vanaf zaterdag nieuw leven ingeblazen. "Kom maar op!"   

De Lindeboom gaat weer open - NH Nieuws

Natuurlijk kennen Karin Blokker, Thea Bot en Edith Ekelmans de verhalen van andere horecagelegenheden. Een café openen in deze tijden, het lijkt geen voor de hand liggende keuze. Hoge energiekosten, prijzen die alsmaar stijgen. "We gaan het gewoon doen. Gewoon goed onderhandelen, dan kom je ver", lacht Karin.

"Natuurlijk zou het op termijn een reden kunnen zijn om te stoppen", zegt ze. "Maar daar denken we nu helemaal niet aan. We willen eerst de loop er weer in krijgen, met veel gezelligheid. Kom maar op!", klinkt het strijdvaardig. 

Lees ook

Marco en Crista Brandsen waren de laatste uitbaters van De Lindeboom. "Zij hebben veel verbouwd, vlak voordat corona uitbrak. Wat dat betreft komen we in een gespreid bedje terecht", weet Karin. "We hebben hier nog met vijf vrienden onze 50e verjaardag gevierd. Het was het eerste feestje na de verbouwing, maar ook meteen het laatste. Vanwege corona was het niet meer te doen voor ze. Heel triest." 

Tekst gaat verder.

Gebak na inschrijving bij de Kamer van Koophandel - Foto: Privéfoto

De vriendinnen kregen het tijdens een feestje over het gesloten café en besloten in actie te komen. "Thea kende de eigenaar en Edith en ik zijn in het verhaal mee gegaan. Zo is het balletje gaan rollen. We wilden ook iets voor het dorp betekenen. Natuurlijk hebben we dorpshuis De Schalm, maar echt een bruin café is er in Westwoud niet. En dat is wel iets anders. Het moet weer een ontmoetingsplek worden. Dat vinden we belangrijk voor het dorp. We horen veel enthousiaste reacties en daar doe je het voor." 

Zaterdag vindt de opening plaats, met onder meer live muziek en een springkussen voor de jeugd. Daarna is De Lindeboom iedere week van donderdag tot en met zondag geopend. Karin kan niet wachten. "We hebben er alle drie heel veel zin in en we gaan het gewoon doen!"

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]