Ga naar Content

Bijzondere gast voor restaurant 1612 in Noordbeemster: "Opeens stond Barack Obama daar"

Werknemers van restaurant 1612 in Noordbeemster hebben vanmiddag een wel heel bijzondere gast mogen ontvangen: de Amerikaanse oud-president Barack Obama. "Een enorme eer dat hij uitgerekend bij ons kwam lunchen", zegt bedrijfsleider Micka van Westen.

Oud-president Barack Obama met Micka en Cindy van Westen - Foto: Restaurant 1612

De gelukkige die hem mocht bedienen was Micka van Westen uit Alkmaar. Naar eigen zeggen kwamen er eerder al vijf mensen van een beveiligingsteam vragen of er plek zou zijn. Dat was er, en de mannen vertrokken weer. Zich nog van niets bewust ging hij verder met zijn werkzaamheden.

Later kwamen opnieuw mannen van de beveiliging. "Ze zeiden: 'Er komt straks een heel belangrijke Amerikaanse persoon lunchen'. We moesten de vluchtroutes laten zien en daarna hebben we de tafel mooi opgediend, verder mochten we geen details weten over wie het was."

'I'll leave it at that'

Zeven grote zwarte auto's reden het terrein op en plotseling stond Obama in de deuropening. "Het was natuurlijk een enorme eer dat hij bij ons kwam lunchen", laat Van Westen weten. Obama was niet alleen, hij werd vergezeld door twee anderen. Wie dat zijn, is onduidelijk. "Vast belangrijke vrienden", aldus van Westen. 

"Hij vertelde dat hij Koningsdag had gevierd"

Micka van Westen, bedrijfsleider restaurant 1612

"Hij is net zo vriendelijk en aanspreekbaar als je zou verwachten", gaat hij verder. "Precies zoals op tv. Ze hebben een uurtje of anderhalf gezeten, en zijn daarna weer vertrokken. Hij vertelde dat hij Koningsdag had gevierd, en zei daarbij: 'I'll leave it at that', dus dat was vast gezellig. Erg bijzondere dieetwensen had hij niet, het werd een salade geitenkaas met een ice tea green."

Vanavond in Ziggo Dome

Vanavond spreekt Obama in de Ziggo Dome. De avond is vergelijkbaar met die van zijn vrouw Michelle Obama. Die stond in 2019 al in de Ziggo Dome.

Naast dat Obama vertelt over zijn ervaringen, zal hij ook een aantal vragen beantwoorden. 

Lees ook