Ga naar Content

Beverwijker die zijn buurman doodstak veroordeeld tot 11 jaar cel

De 48-jarige man die vorig jaar zijn medebewoner in een pension in Beverwijk doodstak, is veroordeeld tot 11 jaar cel. Ook moet de man een schadevergoeding van bijna 21.000 euro betalen aan de nabestaanden van het slachtoffer. Dat bepaalde de rechtbank van Noord-Holland in Haarlem vandaag. 

Rechtbank Haarlem - Foto: NH/ Dimitri Walbeek

De 48-jarige man woonde samen met het slachtoffer aan dezelfde gang in het pension aan de Kloosterstraat, in Beverwijk. In de nacht van 8 januari kregen de twee mannen ruzie, waarna de dader het slachtoffer meermaals heeft gestoken.  

Het slachtoffer had zeven steekwonden, waarvan er drie dodelijk waren. Toen de politie bij het pension aankwam, was de man al overleden. 

De rechtbank vond dat de dader geen enkele verantwoordelijkheid heeft genomen voor zijn handelen. De dader, die al meermaals veroordeeld is voor ernstige geweldsdelicten, vluchtte na het delict direct naar Duitsland. Ook weigerde hij mee te werken aan een psychiatrisch onderzoek. 

Naast de celstraf en de schadevergoeding, heeft de rechtbank op advies van de reclassering de man ook een gedragsbeïnvloedende en vrijheidsbeperkende maatregel opgelegd. Op deze manier kan de man onder toezicht geplaatst worden, wanneer hij weer vrij komt. 

Lees ook