Ga naar Content

Geen angst bij talenten AZ voor heksenketel in finale Youth League: "Hoofd koel houden"

De finale van de Youth League morgen tussen AZ en Hajduk Split belooft een ware heksenketel te worden. Naar verwachting komen er meer dan 15.000 fans van de Kroatische club naar het stadion van FC Servette in het Zwitserse Genéve. Vanmiddag werkten de AZ-talenten hun laatste training af voor dit unieke duel. 

AZ Onder 19 traint voor de finale van de Youth League - Foto: NH Sport

Het is voor het eerst sinds de start van de Youth League dat een Nederlandse ploeg de finale haalt. Het Europese toernooi voor teams Onder 19 jaar is de jongerenvariant van de Champions League.

De Alkmaarders wonnen eerder met grote cijfers van  gerenommeerde clubs als Barcelona en Real Madrid. Vrijdag werd in de halve finale Sporting Portugal na strafschoppen verslagen. Die wedstrijd werd ook al in Zwitserland gespeeld, waardoor trainer Jan Sierksma zijn spelers gedurende langere tijd bij elkaar heeft. 

Tekst gaat verder onder de video.

AZ-trainer Jan Sierksma over de finale van morgenavond - NH Sport / Frank van der Meijden

In de andere halve finale schakelde Hajduk Split AC Milan uit. Dat gebeurde met veel duizenden Kroatische supporters op de tribunes waarbij ook flink wat vuurwerk werd ontstoken. Sierksma was bij die wedstrijd aanwezig en neemt dat mee in de voorbespreking. "Ja, dat stippen we zeker aan, maar ook niet teveel. Je moet de focus houden op waar je invloed op hebt." 

NH Sport doet op de radio, app en site uitgebreid verslag van de unieke finale in de Youth League tussen AZ Onder 19 en Hajduk Split. De aftrap is om 18.00 uur.   

Doelman Rome-Yaden Owusu-Oduro staat morgenavond weer bij AZ onder de lat. Hij sleepte zijn ploeg vrijdag door de halve finales heen door in de strafschoppenserie twee penalty's te stoppen. De finale moet het volgende hoogtepunt worden.

Tekst gaat verder onder de video. 

Rome-Jayden Owusu-Oduro: "Hoofd koel houden" - NH Sport / Frank van der Meijden

De beelden van de Hajduk-supporters heeft Owusu-Oduro ook gezien. Hij maakt zich geen zorgen dat AZ er van in de war raakt. "We hebben veel spelers met ervaring en die gewend zijn met veel publiek te spelen. Als wij ons hoofd koel houden, komt het goed."

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52