Ga naar Content

Binnenstad op scherp voor AZ-Anderlecht: "Pavlidis gaat er zeker twee maken"

Van de AZ-snackbar tot de pleinen in de binnenstad: Alkmaarders maken zich klaar voor de Europese wedstrijd tegen Anderlecht vanavond. In een uitverkocht stadion speelt 'hun' club het tweede kwartfinaleduel van de Conference League. Uit voorzorg is hier en daar wat politie op de been, maar de sfeer is goed en er is hoop. "Pavlidis gaat er zeker twee maken."

Foto: NH

Op het Waagplein hebben de fanatieke supporters zich verzameld bij één van de kroegen. Daarom staan er wat bussen van de mobiele eenheid. Maar het verloopt prima: de fans van de Belgen hebben namelijk een verplichte 'buscombi'. Net zoals de Alkmaarse supporters dat vorige week naar Brussel hadden.

Dat houdt in dat ze met de bus vanuit Brussel met de bus rechtstreeks naar het stadion moeten en daarna direct weer terug. Een woordvoerder van AZ laat weten dat ze met zo'n kleine duizend man komen.

AZ-fans zitten ook op de Platte Stenenbrug en zijn in opperbeste stemming. Ze doen ook een voorspelling voor de wedstrijd. "Ik vind 4-1 wel realistisch." 

Tekst loopt onder de video door.

AZ fans in stad - NH Nieuws

Aan het begin van de middag sprak de sportverslaggever ook al met een fan bij het stadion en met de eigenaresse van dé AZ-snackbar van Alkmaar. "Vroeg scoren en het wordt 3-0 voor AZ!"

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

De vele agenten en busjes van de politie zijn 'uit voorzorg' in de stad aanwezig. De woordvoerder van de politie laat aan NH weten dat er om 16.00 uur nog geen aanhoudingen zijn en verder ook 'geen bijzonderheden'. 

Volg het liveblog voor de laatste updates over de wedstrijd vanavond. 

Foto: NH Nieuws / Maaike Polder