Ga naar Content

Naar die prachtige bollen! Wandelen, fietsen, schrijven en schilderen tijdens Bloeiend Zijpe

Hier en daar nog flink wat groen, maar verder volop kleur in het grootste aaneengesloten bollengebied ter wereld: de Zijpe. Vanaf komende weekeinde kun je wandelen, fietsen, schilderen en schrijven tussen de talloze tulpen, narcissen en hyacinten. Het is dan weer tijd voor het jaarlijkse evenement Bloeiend Zijpe. "Nog twee dagen zon en alles staat in bloei hoor!"

Dit jaar weer schilderen tussen de tulpen. - Foto: NH Nieuws

Een kleurrijker gebied is er bijna niet in Nederland: van Burgerbrug tot 't Zand en van Callantsoog tot Oudesluis liggen de bollenvelden klaar om in kleuren uit te barsten. Bloeiend Zijpe is er klaar voor, vertelt Marijke Baltus van de organisatie: "We missen nog een beetje kleur en we vinden het best spannend, maar de bollenkwekers hebben maar één of twee dagen warmte en zon nodig en dan gaat het goedkomen."

(Tekst gaat verder onder de video)

Bloeiend Zijpe heeft weer een compleet programma in het grootste bollengebied ter wereld. - NH Nieuws / Jurgen van den Bos

Sinds de coronaperikelen kan het jaarlijkse evenement weer compleet uitpakken met een wandel- en fietstocht, een hardlooptocht en schrijven en schilderen tussen de tulpen. Baltus: "Ja, gewoon in het veld midden tussen de tulpen. We willen iedereen laten genieten van de prachtige kleuren."

Sparren

En 'iedereen' moet iedereen zijn, vindt Monique Weijers van Bloeiend Zijpe. Zij heeft daarom speciaal voor kinderen een soort puzzeltocht gemaakt: "Als ze een vraag zien op de borden bij de bollenvelden en rustpunten kunnen ze met hun ouders sparren, of met elkaar, over wat het antwoord kan zijn. En daarnaast: al die kleuren, voor kinderen is dat natuurlijk een heel mooi gezicht."

(Tekst gaat verder onder de foto)

Volop pioentulpen tijdens Bloeiend Zijpe. - Foto: NH Nieuws

Bloeiend Zijpe duurt nog tot en met 7 mei. Komende zaterdag is de hardlooptocht 'TulpenCross' en zondag vanaf 8 uur zijn de routes voor de wandeltocht open. Weijers verklapt alvast één vraag voor de kinderen voor bij de foto hierboven: "Je ziet prachtige, gele pioentulpen: Wanneer worden de bollen geplant?"

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]