Ga naar Content

Motorrijder (26) aangehouden voor dodelijk ongeval met 5-jarig meisje in Alkmaar

Een 26-jarige man is aangehouden na het dodelijke ongeluk vanmiddag aan de Nicolaas Beetskade in Alkmaar. Daarbij kwam een kind, nu blijkt een meisje van vijf jaar, om het leven. De verdachte is een inwoner van de stad en bestuurde de motor, meldt de politie.

Foto: Inter Visual Studio

De motorbestuurder raakte vanmiddag rond 12.00 uur de bakfiets waarin het meisje zat. Veel hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, kwamen op het ongeluk af. Het meisje is nog naar het ziekenhuis gebracht, maar uiteindelijk mocht de hulp niet meer baten. 

De bestuurder van de motor raakte bij het ongeluk ook gewond, zo meldt de politie. De 26-jarige Alkmaarder is overgebracht naar het ziekenhuis. Hij is aangehouden en wordt later verhoord door agenten.  

Volgens de politie loopt het onderzoek naar de precieze toedracht nog. Ze roepen getuigen van het noodlottige ongeval op om zich te melden. Daarnaast willen zij Alkmaarders bedanken: "Nadrukkelijk alle omstanders en buurtbewoners die na het ongeval, op wat voor manier ook, hulp hebben geboden." 

Lees ook