Ga naar Content

Gebrek aan meedogenloosheid nekt AZ: "Ik moet gewoon scherper zijn"

AZ heeft in de kwartfinale van de Conference League een modderfiguur geslagen tegen Anderlecht. De ploeg van trainer Pascal Jansen gaf de twee tegendoelpunten te makkelijk weg en heeft zichzelf daardoor in een lastige positie gemanoeuvreerd. "Het is onnodig en frustrerend", zegt verdediger Sam Beukema.

Sam Beukema vindt de nederlaag onnodig en frustrerend - NH Sport / Stephan Brandhorst

Bij de tegendoelpunten zag de verdediging van de Alkmaarders er slecht uit. De dekking was niet op orde, erkent Beukema. "Er zijn wel wat momentjes geweest dat ik ook scherper moet zijn. Ik ben kritisch op mezelf en die momentjes moeten eruit", doelt hij onder meer op een te korte terugspeelbal op zijn doelman Mathew Ryan die maar net goed afliep.

"Je kunt aanvallend minder in vorm zijn, maar dan is het zaak dat je resoluut gaat verdedigen"

AZ-trainer Pascal Jansen

"Er zitten een aantal overeenkomsten in de tegengoals in de laatste twee wedstrijden", zegt trainer Pascal Jansen over de manier van verdedigen. "Je kunt aanvallend minder in vorm zijn, maar dan is het zaak dat je resoluut gaat verdedigen. Bij de eerste goal zien we er niet goed uit. De tweede goal kunnen we eerder neutraliseren. Dan schiet die jongen van Anderlecht hem goed binnen. Het zijn twee momenten die ons helaas heel veel pijn hebben gedaan."

De oude Sam

De 24-jarige centrale verdediger is enige tijd geblesseerd, maar staat sinds een paar weken weer in de basis. Helemaal terug op zijn niveau is Beukema nog niet. "Ik ga me steeds meer de oude Sam voelen. Er zijn wel wat dingetjes die eruit moeten."

Tekst loopt door onder de video.

Beukema: "Ik moet scherper zijn" - NH Sport / Stephan Brandhorst

"Het was fijner geweest als de schade tot 1-0 beperkt was gebleven", zegt trainer Pascal Jansen op de persconferentie. De trainer ziet wel voldoende aanknopingspunten voor de return in Alkmaar. "Als we hier weggespeeld zouden zijn, was het een ander verhaal. Ik vind dat we redelijk gespeeld hebben. Ik vind dat de overtuiging richting de goal wel meer mag zijn."

Tekst loopt door onder de video.

AZ-trainer Pascal Jansen: "Zaak om resoluut te verdedigen" - NH Sport

AZ moet volgende week met minimaal twee goals verschil winnen om nog door te dringen tot de halve finale van de Conference League. De wedstrijd in Alkmaar begint dan om 18.45 uur.

Lees ook