Ga naar Content

Verdachten brutale straatroof op klaarlichte dag in Blokker zijn minderjarige jongens

De vier verdachten van de brutale straatroof in Blokker dinsdagmiddag, zijn allemaal minderjarig. Dat meldt de politie vandaag. Het gaat om vier jongens: een van 17, twee van 16 jaar en een 15-jarige jongen uit de gemeente Hoorn.

Foto: AT5 / Luuk Koenen

Het 14-jarige slachtoffer was dinsdagmiddag in een speeltuin aan het chillen, voordat hij naar huis ging. Toen hij vanaf de Bramleylaan in Blokker op weg was naar huis, passeerden twee jongens hem op een scooter. Zij stapten van de scooter af en één van hen begon het slachtoffer te mishandelen.

Enkele minuten later kwamen drie anderen bij de twee aanvallers staan en begon één van hen het slachtoffer ook te mishandelen. De 14-jarige jongen werd daarna beroofd van zijn eigendommen. Het slachtoffer wist te ontkomen, waarna hij de politie inschakelde. Die verspreidde vervolgens een Burgernet-bericht. Door deze actie kon de politie uiteindelijk vier van hen aanhouden. Het slachtoffer hoefde niet naar het ziekenhuis, wel is hij erg geschrokken. 

Het is nog niet duidelijk waar het slachtoffer van is bestolen. Het onderzoek is nog in volle gang, laat de politie aan NH/WEEFF weten. Wat de rollen zijn geweest van de verdachten bij de beroving wordt nog onderzocht. 

Lees ook

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]