Ga naar Content

Piepjong Hoofddorp Pioniers bouwt aan toekomst: "Laten zien wie wij zijn"

Hoofddorp Pioniers is het nieuwe honkbalseizoen uitstekend begonnen met drie zeges op Amersfoort. Het betekende een geslaagde vuurdoop voor nieuwbakken coach Jasper de Jong, die dit seizoen een van de jongste selecties heeft in de hoofdklasse. "Jong en onbezonnen, maar dat maakt het alleen maar leuk."

Piepjonge Pioniers bouwen aan toekomst - NH Sport/Frank van der Meijden

De gemiddelde leeftijd van Pioniers is slechts twintig jaar. Volgens De Jong past dit in het toekomstplaatje van de club. "Het is jong, maar we bouwen aan een nieuw team wat in de toekomst moet gaan presteren. Het zijn bovendien jongens uit Hoofddorp en omstreken, ze komen dus niet meer van ver."

"Het is geweldig. Iedereen wil zo graag"

Pioniers-speler Daan Terstall

Bovendien zit de selectie van Pioniers vol met talent. Zo kwam eerste honkman Daan Terstall over van het Utrechtse UVV en was tegen Amersfoort de pas zeventienjarige jeugdinternational Just van den Ouweelen de eerste pitcher. Beide spelers genieten met volle teugen van de jeugdigheid en kameraadschap bij de Pioniers. "Het is geweldig. Iedereen wil zo graag. Niet overal krijgen jonge spelers de kans, maar hier wel. Dat is echt geweldig", aldus Terstall. 

Lees ook