Ga naar Content

Inmiddels drie Zaanse scholen dicht vanwege online bedreiging

Naast het vmbo Pascal Zuid zijn ook de aangebouwde praktijkschool De Faam en naastgelegen basisschool Paus Joannes gesloten vanwege de dreigmail die de leraren van Pascal Zuid gisteravond ontvingen. Bestuurslid Gernanda Schutte van scholenkoepel Agora wil dat de basisschool morgen gewoon weer open kan gaan: "Laten we hopen dat dit gaat stoppen." 

Agora heeft vandaag besloten om de school dicht te houden - NH Nieuws / Tom van Midden

De dreigmail bevat foto's van een vuurwapen en er wordt daarin gedreigd met een bloedbad op school. Uit voorzorg zijn de drie scholen nu gesloten. Het is daarom rustig in de buurt. Bij middelbare school Pascal Zuid zijn nog maar een paar fietsen te zien. Medewerkers houden hun lippen stijf op elkaar, maar volgens een woordvoerder van de school zijn alle betrokkenen flink geschrokken. 

Morgen weer open

Er is op dit moment geen zichtbare beveiliging aanwezig en naar verwachting gaan alle deuren morgen weer open. De woordvoerder van Pascal Zuid geeft hierin aan het advies van de politie op te volgen. 

Het is nog niet duidelijk van wie de digitale dreigbrief komt. De politie laat weten dat er vooralsnog niemand is aangehouden en doet geen uitspraken over de inhoud van de bedreiging.

Ook Gernanda Schutte, bestuurslid van scholenkoepel Agora waar de basisschool onder valt, geeft aan dat de kinderen morgen gewoon weer naar school kunnen gaan. De basisschool was volgens haar vandaag gesloten omdat het niet duidelijk was hoe serieus de dreiging daadwerkelijk was. Ze volgen dus, in tegenstelling tot vandaag, morgen het advies van de politie op. Schutte: "Laten we hopen dat dit gaat stoppen."

Tekst gaat door onder de foto. 

Foto: NH Nieuws / Tom van Midden

Dreigmail

Gisteravond hebben verschillende docenten een dreigmail ontvangen. In de mail, met daarin foto's van een vuurwapen, die momenteel rondgaat op social media, staat: "Hallo alle, dinsdag 4 april 10:30 zal de hele school naar de kanker gaan, mensen die op de grond liggen met bloed op hun, vooral jullie docenten haha, wordt de ergste dag van je leven, let op. Groet, je beste vriend." 

Heb jij tips of meer informatie over deze zaak? Mail dan naar [email protected]

Lees ook