Ga naar Content

Gerelateerde videos

Samenvatting: ijzersterk begin handbalsters VZV bij start degradatiepoule

VZV heeft bij de start van de degradatiepoule een ruime overwinning geboekt op BFC. De handbalformatie uit 't Veld kwam geen enkel moment in de problemen en won soeverein met 28-21. 

Jane Kramer was ziek geweest een begon op de bank bij VZV - Foto: NH Sport

VZV begon in de eigen sport Sporthal 't Zijveld als favoriet aan het duel tegen de Beekse Fusie Club. In de reguliere competitie had VZV immers al twee keer ruim gewonnen van de Limburgers. Ook in dit duel was het krachts- en kwaliteitsverschil veelvuldig zichtbaar.

Al in de openingsfase nam de ploeg van trainer Rolf Schulte, die na dit seizoen afscheid neemt als trainer bij de eredivisionist, als eerste een voorsprong en gaf deze vervolgens niet meer af. Omdat VZV bij fases zelf ook niet nauwkeurig was, bleef het verschil halverwege slechts drie punten: 15-12.

Afstand

Vrij snel na de rust trapte VZV het gaspedaal in en werd er sneller gehandbald en ook meer gescoord. Ook het inbrengen van Jane Kramer kwam ten goede aan het spel van de thuisploeg. Kramer was vrijwel de gehele week ziek geweest en kwam enkel het laatste kwartier in actie. In dit laatste kwart van de wedstrijd nam VZV definitief afstand van BFC en liep het verschil op tot uiteindelijk zeven punten: 28-21. Anne Buter en Meike Kruijer waren met ieder vijf treffers de topscoorders aan de zijde van VZV. 

In de stand van de degradatiepoule heeft VZV, dat twee punten meekreeg vanuit de reguliere competitie, nu al vier punten. BFC staat met nul punten onderaan. Enkel de nummer laatst in de poule degradeert. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52