Ga naar Content

Omwonenden Tata Steel 'boos en teleurgesteld' na weer een teleurstellend rapport

Honderden miljoenen aan verbeteringen van het Tata Steel-terrein ten spijt: in Wijk aan Zee, Beverwijk en Velsen-Noord dalen nog even veel schadelijke PAK-stoffen en metalen in grof stof neer als een paar jaar geleden. Tata Steel zelf vindt het jammer dat de omgeving zo niet veel van de verbeteringen meekrijgt. Sanne Walvisch van Frisse Wind las het rapport weer 'met lood in haar schoenen': "We zijn boos en teleurgesteld."

Reacties op het rapport - NH Nieuws

Ook de provincie, die toezicht houdt op Tata Steel met de Omgevingsdienst, reageerde vandaag op het rapport. Volgens de provincie 'bevestigt het rapport de noodzaak om vast te houden aan de, zo mogelijk versnelde, uitvoering van maatregelen op het terrein van Tata Steel'. Ook zegt ze weer in gesprek te gaan met onder andere het RIVM en ministerie van IenW over vervolgonderzoek.

Op 4 april is een informatiebijeenkomst in Beverwijk over het rapport. Het RIVM zal daar vragen van omwonenden van Tata Steel beantwoorden, net als de gedeputeerde van de provincie Noord-Holland en wethouders van de IJmondgemeenten.

Lees ook