Ajax-coach Heitinga gelooft nog in titel: "Maximale eruit halen"

Een zeer pijnlijke middag voor John Heitinga. De Ajax-coach verloor als speler nog nooit een Klassieker, maar nu zag hij vanaf de zijkant dat zijn ploeg te kort kwam. De Amsterdammers verloren met 2-3 thuis van Feyenoord. "Deze thuisnederlaag voelen we."

Het kon twee kanten opvallen volgens Ajax-coach John Heitinga - NH Nieuws

"We moeten het vooral ons zelf aanrekenen", vertelt John Heitinga op de persconferentie na het verlies tegen Feyenoord. "Je zag dat een aantal spelers niet hetzelfde konden opbrengen als in de eerste helft."

"Acht wedstrijden te gaan"

Voor rust speelde Ajax uitstekend en de 2-1 voorsprong halverwege was dan ook terecht. Na rust domineerde vooral tegenstander Feyenoord in de Johan Cruijff Arena. Vlak voor tijd maakte Lutsharel Geertruida het winnende doelpunt, 2-3. Ajax-aanvoerder Dusan Tadic oogde na afloop behoorlijk somber. Achter de perstafel hoopte de teleurgestelde Servische aanvaller dat iedereen na de internationale break toch nog geloof houdt. "We hebben acht wedstrijden te gaan."

Ajax-aanvoerder Dusan Tadic geeft niet op - NH Nieuws

"Maximale eruit halen"

Net zoals Tadic wil Heitinga de handdoek niet in de ring gooien. De Amsterdamse oefenmeester wil doorvechten tot de laatste snik. "Ik wil het maximale eruit halen." Door het verlies is het verschil met koploper Feyenoord nu zes punten.

Ajax-coach over het resterende gedeelte van het seizoen - NH Nieuws

Na de interlandperiode gaat Ajax op bezoek bij Go Ahead Eagles. Deze wedstrijd is op zondag 2 april om 12.15 uur.