Ga naar Content

Autobrand Uithoorn was tweede dit jaar bij zelfde huis, mogelijk gerichte actie

De politie houdt rekening met het scenario dat de auto die vannacht uitbrandde in een voortuin aan het Klein Hoefblad in Uithoorn een bewust doelwit van brandstichting is geweest. Dat vermoeden wordt gevoed door het feit dat er ter hoogte van dezelfde woning in januari ook al een auto uitbrandde. 

Autobrand in voortuin Uithoon mogelijk gerichte actie - Foto: VLN Nieuws

Dat zegt een van de betrokken rechercheurs tegen NH Nieuws. "We onderzoeken of het een gerichte actie is geweest." De auto stond op 'precies dezelfde plek' als de auto die in in de nacht van 25 op 26 januari uitbrandde, aldus de rechercheur. 

Die nacht brandde aan het Klein Hoefblad een auto uit die dicht tegen een schutting geparkeerd stond. De brandweer kon niet voorkomen dat de auto total-loss raakte, maar slaagde erin te voorkomen dat de vlammen oversloegen op de omheining. 

Lees door onder de foto

Op 26 januari ging er op dezelfde plek aan het Klein Hoefblad ook een auto in vlammen op - Foto: VLN Nieuws

Aangewakkerd door de harde wind sloeg de autobrand van vannacht wel over. Binnen mum van tijd hadden niet alleen het hekje rond de voortuin en twee scooters ernaast, maar de gevel vlamgevat. De bewoners hadden zichzelf op dat moment al in veiligheid gebracht. 

Gezin met schrik vrij bij autobrand in voortuin Uithoorn - VLN Nieuws

Behalve een auto brandde ook een scooter in de voortuin af. De schade aan de gevel is flink, maar de brandweer had het vuur op tijd onder controle om de woning verder te sparen.

Getuigenoproep

Een signalement van een of meerdere verdachten is nog niet beschikbaar, maar wie vanochtend rond 5.00 uur iets verdachts heeft gezien, wordt gevraagd die informatie met de politie te delen. "Rond die tijd was het rustig op straat, dus het zou moeten opvallen", aldus de rechercheur. 

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]