Ga naar Content

Hilversummer Ryan droeg als transpersoon diens eigen kindje: "De geboortezorg is er nog niet klaar voor"

Ryan praat bij ons over de bijzondere en persoonlijke reis die die maakte. Jaren geleden begon deze reis met het besef dat die trans is. Daar kwam later een uniek hoofdstuk bij: hoewel die in transitie ging, behield die diens baarmoeder en droeg het kind dat die en diens partner kregen. Bij NH vertelt Ryan wat voor onvoorziene situaties dat opleverde binnen de zorg die die kreeg.

Strijder Ryan Ramharak - NH Nieuws

Ryan is een Strijder: een inspirerende Noord-Hollander, die gedreven vanuit eigen ervaring een positieve bijdrage aan de maatschappij levert. NH geeft mensen als Ryan een platform.

De motivatie om diens verhaal te vertellen en zo bij te dragen aan meer begrip voor transpersonen, haalt Ryan uit diens ouderschap. Die heeft een foto van diens kindje bij zich, die die op de sokkel naast die heeft gezet.

NH is niet de enige plek waar die deelt wat die tijdens diens zwangerschap meemaakte. Er is de documentaire "Ryan is zwanger" en die schreef het boek "Hoe ik baba werd". Daarnaast geeft die workshops 'inclusieve geboortezorg'.

Foto:

'Strijders' is ook te beluisteren als podcast. Abonneer je op de serie via je favoriete podcastaanbieder.

Luister de aflevering hieronder met Ryan.

In het programma Strijders vertellen inspirerende Noord-Hollanders hun verhaal. Stuk voor stuk proberen zij op hun eigen manier de wereld net iets mooier te maken.

Strijders wordt uitgezonden op het TV-kanaal van NH Nieuws en via onze website. Ook zijn de verhalen te beluisteren als podcast. Abonneer je daarop via je favoriete podcastkanaal. Hier vind je een overzicht van alle Strijders.