Ga naar Content

De vrijwilligers, beveiligers en politici zijn er, nu de aanmeldingen nog

Buurtcentrum De Stek in Velsen-Noord staat klaar om het gesprek tussen burgemeester Frank Dales en de inwoners te laten beginnen. Vrijwilligers schenken koffie, politici staan klaar om 'toe te horen' en een paar beveiligers staan op hun post. De vraag is nu: komen er meer dan de 25 aangemelde Velsen-Noorders?

Tussen acht en tien uur vanavond gaat burgemeester Frank Dales van de gemeente Velsen het gesprek aan met inwoners van Velsen-Noord. Onderwerp van discussie is het blijven of gaan opvangschip voor duizend asielzoekers. Tot en met zondag kunnen Velsen-Noorders in een enquête zeggen of ze willen dat het schip blijft of vertrekt.

Het dorp met ruim vijfduizend inwoners lijkt verdeeld: van een deel van de Velsen-Noorders mogen de mensen nog een half jaar blijven. De vooraf gevreesde problemen zijn uitgebleven en vervangende opvangplekken zijn er niet. 

Woord houden

Een ander deel vindt dat de burgemeester zijn woord moet houden: het schip zou volgens hem 1 maart weggaan, dus dat moet dan ook gebeuren. 

Eigenlijk zou iedereen zich moeten aanmelden voor de discussie-avond, maar omdat er maar 25 aanmeldingen zijn, mogen ook andere Velsen-Noorders naar binnen, laat de gemeente weten, tot 70 maximaal.

Lees ook

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]