Start van hoofdcontent

Amsterdam

nl

Geëmotioneerde Tadic gaat de geschiedenisboeken in en looft trainer Heitinga

19 februari 2023, 20.51 uur · Door Erik-Jan Brinkman

De beste speler in de Johan Cruijff Arena was zondag zonder twijfel Dusan Tadic. Met twee treffers en een assist liet de Ajax-aanvoerder weer z'n oude vorm zien. Daar kwam bij dat de goaltjesdief ook een bijzondere mijlpaal bereikte. Hij staat namelijk op honderd treffers voor de Amsterdamse club. 

Aanvoerder Dusan Tadic looft de duidelijkheid van trainer John Heitinga - NH Nieuws

"De belangrijkste reden van ons goede spel is John Heitinga", looft Dusan Tadic zijn trainer na de 4-0 gewonnen wedstrijd op Sparta. Heitinga nam eind januari het stokje over van de ontslagen Alfred Schreuder. Sindsdien wonnen de Amsterdammers vijf keer en speelden ze eenmaal gelijk. "De lach is terug en iedereen vecht voor elkaar."

Duidelijkheid

Na de analyse van Tadic nam John Heitinga plaats in de perszaal. Een journalist schotelde de Ajax-coach de lovende woorden van zijn aanvoerder voor. Heitinga gaf aan vooral veel duidelijkheid te hebben geschept, want daar hield hij zelf als speler ook van. "Ik heb liever dat je iets zegt, dan niets zegt."

Met een flinke boost aan zelfvertrouwen reist Ajax deze week af naar Duitsland. In Berlijn treft de ploeg van Heitinga Union Berlin voor de return in de Europa League. Een pittige klus, want afgelopen week had Ajax niet veel te vertellen tegen de nummer drie uit de Bundesliga.

Tekst loopt door onder de video.

Trainer John Heitinga over de return tegen Union Berlin - NH Nieuws

Mijlpaal

In de Duitse hoofdstad zal Tadic zeer waarschijnlijk weer in de punt van de aanval staan. Tegen Sparta liet hij zien dat hij in die rol belangrijk is als afmaker en aangever. En daarnaast bewees hij zijn waarde als penaltyspecialist. Tegen de Kasteelclub scoorde hij alweer zijn 28e vanaf de stip en het betekende ook zijn honderdste goal voor Ajax. Na afloop vierde de geëmotioneerde Tadic een feestje met het Amsterdamse publiek. "Dit was altijd al mijn droomclub."

Tekst loopt door onder de video.

Aanvoerder Dusan Tadic vierde zijn bijzondere mijlpaal van 100 goals met de fans - NH Nieuws

Naast Tadic scoorden ook Kenneth Taylor en Mohammed Kudus voor Ajax tegen Sparta. Door de winst is de huidige landskampioen een plekje op geschoven op de ranglijst naar positie twee. Het verschil met koploper Feyenoord is nu drie punten.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52