Ga naar Content

Griekspoor verslaat Brouwer en staat in halve finale ABN Amro-toernooi

Tallon Griekspoor was vanavond te sterk voor provinciegenoot Gijs Brouwer. Bij de kwartfinale op het ABN Amro-toernooi in Rotterdam was de Nieuw-Venneper na twee sets te sterk voor Brouwer: 6-4, 6-4. Griekspoor is de eerste Nederlander die de halve finale bereikt sinds 2014. 

Tallon Griekspoor was te sterk voor Gijs Brouwer - Foto: Henk Seppen/Orange Pictures

Beide spelers kregen voor het toernooi een wildcard van Richard Krajicek en maken dat waar. Voorafgaand was Griekspoor de favoriet, hij staat namelijk 99 plaatsen hoger op de wereldranglijst dan Brouwer (160).

De Nieuw-Venneper moest echter op gang komen tegen de Venhuizer. In de eerste set bleef het gelijk opgaan tot Griekspoor toesloeg bij 5-4. Dat gold ook voor de tweede set. Hij was genadeloos in de beslissende game en won de laatste set. 

Tekst gaat verder onder de tweet.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Griekspoor had in beide sets aan één break voldoende. De Noord-Hollanders waren wat betreft score aan elkaar gewaagd, alleen was Griekspoor op de cruciale momenten beter dan Brouwer. In de halve finale speelt Griekspoor tegen Jannik Sinner. De Italiaan versloeg in zijn kwartfinale Stanislas Wawrinka. 

Brouwer kan terugkijken op een goed toernooi. Hij versloeg eerst verrassend Marc-Andrea Huesler en Holger Rune. Al gaf laatstgenoemde op bij een achterstand in de tweede set. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52