Ga naar Content

Beschonken bestuurder die Charmaine (28) uit Wormer doodreed voor de rechter

De 32-jarige verdachte Erwin K. staat vandaag voor de rechter om zich te verantwoorden voor het dodelijke ongeluk dat hij op 13 oktober 2021 veroorzaakte op de N246 bij Wormerveer. Door de crash kwam de 28-jarige Charmaine uit Wormer om het leven.

Foto: NH Nieuws / Inter Visual Studio

Het ongeluk op de provinciale weg gebeurde rond 22.00 uur, toen de vrouw van voetbaltraining kwam. K. klapte achter op de auto van Charmaine en die kwam daardoor op de verkeerde weghelft terecht. De bestuurder van een tegemoetkomende bestelbus kon niet op tijd reageren en klapte er vol op. Kort na de klap overleed de vrouw.

De verdachte had 0,94 promille aan alcohol in zijn bloed op het moment van het ongeluk, laat zijn advocaat Willem van Vliet weten. Je mag de weg niet op als die waarde meer dan 0,5 is. 

Voetbalclub

De dood van de 28-jarige vrouw riep heftige reacties en veel steunbetuigingen op. Zowel in Wormer als bij de club waar ze voetbalde, CVV Blauw-Wit uit Westknollendam. Ze speelde er in het eerste vrouwenelftal. Er was een inloop bij de club en voetbalwedstrijden werden afgelast.

Een verdrietige voorzitter Oscar de Vries vertelde aan NH Nieuws dat ze al tien jaar lid was van de club. "In die tien jaar dat zij lid is geweest was ze de grootste verbinder binnen de hele vereniging. Ze was actief betrokken bij alle jeugdactiviteiten, de feesten en de partijen voor alle senioren. En uiteraard bij haar eigen elftal."

De zaak begint om 13.30 uur in Haarlem. NH Nieuws is bij de zaak aanwezig, na afloop volgt een verslag.

Dit artikel is aangepast omdat er een fout in stond. Eerst werd vermeld dat K. achter op de bestelbus klapte, maar dat is niet het geval. K. reed achterop de auto van de vrouw, waarna zij op de verkeerde weghelft belandde. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]