Ga naar Content

Provincie doneert ruim 150.000 euro voor aardbevingsslachtoffers

Een meerderheid van de fracties bij provincie Noord-Holland heeft besloten 157.921 euro te doneren op Giro 555 voor noodhulp aan de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië.

Foto: Wikimedia Commons

In een brief zeggen de fractievoorzitters enorm trots te zijn op de vele acties die er in Noord-Holland zijn gestart. "Onze samenleving is direct in actie gekomen en doet er alles aan om de nodige steun te leveren. In Noord-Holland zijn al verschillende inzamelingsacties gestart. Wij voelen en leven mee met de slachtoffers van de aardbeving en met alle Noord-Hollanders die in onzekerheid zitten over de situatie van familie en vrienden daar."

De nood is hoog

Bij de provincie zijn ze ervan overtuigd dat ze ook juist nu humanitaire hulp moeten bieden. "De nood is hoog, vandaar dat wij met deze brief aan Gedeputeerde Staten ons besluit vast voorstellen. Dit budgetbesluit heeft een meerderheid van de Statenleden en wij zullen een motie voorbereiden voor de Statenvergadering van 6 maart a.s. om dit besluit te formaliseren", staat er verder in de brief. 

Vandaag is de landelijke actiedag voor Giro 555 Doneren kan via de website van Giro 555. Ook bij NH Radio is er een actie om geld op te halen. Vraag jouw favoriete nummer aan en doneer!

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.