Ga naar Content

Rund valt man aan op Larense heide, slachtoffer naar ziekenhuis

Een wandelaar op de Larense heide is vanmiddag gewond geraakt nadat hij werd aangevallen door een loslopend rund. Er moesten twee ambulances op af komen om de man te helpen. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. 

Foto: Inter Visual Studio / Casper Bunschoten

De boswachter vertelt dat de man foto's aan het maken was van de runderen en te dichtbij kwam. Het rund - om precies te zijn een Charolais-rund - voelde zich bedreigd en beet van zich af. De man is door de klap kort buiten bewustzijn geweest. 

"Het zijn niet per se gevaarlijke beesten, maar je moet wel afstand houden. Als je te dichtbij komt, vinden ze dat niet altijd leuk. Het zijn beesten van wel vierhonderd kilo. Een 'duwtje' kan al hard aankomen", vertelt een woordvoerder van het Goois Natuurreservaat. 

Lees ook

Welke verwondingen de man precies heeft, is niet bekend. Het Goois Natuurreservaat heeft nog geen contact gehad met het slachtoffer. 

Waarschuwing

Op de hei bij Laren lopen meerdere runderen rond. Ze worden wel afgeschermd door hekken. Daarop staan ook waarschuwingsborden om afstand te houden van de koeien. "Dat blijven we mensen ook op het hart drukken. Hou afstand, laat je hond niet loslopen. Als je dat negeert kunnen zulke dingen gebeuren en dat gun je niemand. 

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]