Ga naar Content

Enorme stunt van tennisser Gijs Brouwer op ABN Amro-toernooi in Rotterdam

Op de wereldranglijst staat Gijs Brouwer meer dan honderd plaatsen lager dan Marc-Andrea Hüsler. Toch knikkerde de tennisser uit Venhuizen zijn Zwitserse tegenstander vandaag zeer verrassend uit het ABN Amro-toernooi. Met 6-3 en 7-5 plaatste Brouwer zich voor de tweede ronde. 

Gijs Brouwer - Foto: Orange Pictures

Brouwer kreeg op het allerlaatste moment een wild-card voor de jubileumeditie in Rotterdam. De nummer 160 van de ATP-ranglijst dankte die aan de afzegging van de Fransman Gaël Monfils. Daardoor hoefde de 26-jarige tennisser geen kwalificatiewedstrijden voor het hoofdtoernooi te spelen. 

Vandaag had hij aan één break in de eerste set en één break in de tweede set op de service van Hüsler (47e van de wereld) voldoende om de wedstrijd te winnen. Donderdag treft hij in de tweede ronde de winnaar van de tweestrijd  tussen Holger Rune (9e) en Constant Lestienne (54e).  

Griekspoor ook door

Later vandaag plaatste ook Tallon Griekspoor zich voor de tweede ronde. De Nieuw-Venneper was met 7-6 en 7-5 te sterk voor de Zweed Mikael Ymer. Botic van de Zandschulp speelt morgen.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52