Start van hoofdcontent

Zaandam

nl

Massale inzamelingsactie vanuit de Zaanse wijk Poelenburg

7 februari 2023, 08.41 uur · Aangepast 7 februari 2023, 09.21 uur · Door Redactie Zaanstreek-Waterland

Auto's en vrachtwagens vol met spullen rijden sinds gisteravond af en aan in Poelenburg voor de getroffen mensen in Turkije. In de wijk wonen veel mensen van Turkse afkomst. Op de parkeerplaats van de Sultan Ahmet Moskee in Zaandam worden de spullen in een grote vrachtwagen verzameld. Deze vrachtwagen zal als deze vol is, zo snel als mogelijk naar Turkije vertrekken om daar de hulpgoederen te brengen.

Foto: VLN Nieuws/ Sam de Joode

Acht jonge meiden uit de Zaanse wijk zijn de inzameling gestart. Het was een spontaan idee die alle verwachtingen heeft overtroffen. "Ik had een busje van mijn broer geregeld voor de spullen en als het iets meer zou ingezameld zijn, dan zouden we eventueel een paar auto's kunnen regelen", vertelt een van de meiden. Al snel bleek dat er veel gereageerd werd op de oproep en dat één busje niet genoeg was. 

De busjes die de spullen gingen ophalen bij mensen reden vanaf 16.00 uur tot laat in de nacht. Volgens de meiden komen er vanuit heel het land inmiddels bakwagens, busjes en auto's naar de wijk Poelenburg in Zaandam.

De inzamelingsactie was gisteravond. Op dit moment worden er geen spullen ingezameld bij de moskee.

Foto: VLN Nieuws/ Sam de Joode

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]