Ga naar Content

Internationale wereldtop badmintonjeugd komt begin maart naar Haarlem

Na twee afgelaste edities vanwege corona gaat het grote internationale badmintontoernooi voor jeugd tot 19 jaar, het Yonex Dutch Junior International, dit jaar wél door in de sporthal op het Badmintonplein in Haarlem. Het is één van de vier grootste jeugdtoernooien ter wereld en vindt plaats van 1 tot en met 5 maart. Onder de deelnemers zitten enkele wereldtoppers, zoals Zhu Yi Jun uit China.

In totaal doen zo'n 300 internationale badmintontalenten mee, voornamelijk uit Aziatische landen. De badmintonners logeren de eerste week van maart voornamelijk in hotels en hostels in Haarlem en Zandvoort.

Foto van het Yonex Dutch Junior International in maart 2020 - Foto: NH Nieuws / Paul Tromp

Het wordt de 41e editie van het toernooi. In 2020 vond het toernooi voor de laatste keer plaats in Haarlem. Het coronavirus was op dat moment net uitgebroken, waardoor de Chinese delegatie noodgedwongen thuis moest blijven. Vorig jaar waren er wel wat meer versoepelingen, maar durfde de organisatie het toch niet aan het toernooi te organiseren. 

Bekijk hieronder de NH Nieuws-reportage van het toernooi in maart 2020:

Badmintonnen zonder Chinese talenten in maart 2020 - NH Nieuws

De Chinees Zhu Yi Jun is wereldkampioen in het mannen- en gemengd dubbelspel. Hij is dan ook één van de favorieten. Meerte Loos (17 jaar) en Florine Wille (15 jaar) komen allebei uit voor de Nederlandse jeugdselectie, spelen bij het Haarlemse Duinwijck en doen ook een gooi naar één van de titels op het Yonex Dutch Junior International.

Chinese selectie

De Chinese selectie is er dit jaar dus wel gewoon bij. Ondanks het feit dat het coronavirus in dat land nu weer oplaait, ziet de organisatie in Haarlem nog geen noodzaak tot het nemen van extra maatregelen tijdens het toernooi.

"We volgen altijd de richtlijnen van de overheid. Bovendien komen de spelers of speelsters meestal niet direct vanuit China naar Haarlem, maar spelen ze eerst andere toernooien in Europa", zegt woordvoerder Michelle Roos. "We zijn heel blij dat het eindelijk weer door kan gaan. Ons kernteam is ongewijzigd, de draaiboeken kunnen weer uit de kast gehaald worden." 

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]