Ga naar Content

Velsen-Noord kritisch over enquête asielschip: "Gemeente schuift hete aardappel op ons bordje"

In Velsen-Noord kijkt niet iedereen reikhalzend uit naar de enquête die burgemeester Frank Dales gister aankondigde. "De mensen hier krijgen de hete aardappel van de gemeente op hun bordje geschoven", zegt Velsen-Noorder Gerrit Ausma.

Via een digitale enquête (in gemeentelijk jargon een 'burgerraadpleging') mogen inwoners van Velsen-Noord laten weten of ze er voor of tegen zijn dat het asielschip met duizend vluchtelingen langer blijft liggen dan de eerder afgesproken zes maanden. De mensen in Velsen-Noord zijn vorig jaar akkoord gegaan met de noodopvang in hun dorp onder de strikte voorwaarde dat de boot op 1 maart weer zou vertrekken. 

Geen incidenten

Nu zich geen incidenten hebben voorgedaan met de vluchtelingen in het dorp, iets waarvoor Velsen-Noord vreesde, meer dan honderd kinderen in de buurt naar school gaan, asielzoekers stage lopen bij bedrijven in de IJmond en er door de asielcrisis bovendien geen andere opvangplek voor ze is, wil de gemeente van de mensen in Velsen-Noord weten wat zij van deze situatie vinden. 

Gerrit Ausma en Jo Nijman, twee betrokken Velsen-Noorders, leggen in de video hieronder  uit wat ze van het initiatief van de gemeente vinden. 

Raadpleging - NH Nieuws

Lees ook

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]