Ga naar Content

Amber wil niet alleen patiënten, maar de hele zorg beter maken

De Amsterdamse Amber Boot draagt haar doktersjas met trots. Maar dat betekent niet dat ze de manier waarop artsen zorg verlenen niet ter discussie stelt. Want die kan altijd beter. Sterker: die móet beter. Dus maakt ze samen met andere artsen in opleiding "Zorg van morgen", een documentaire die laat zien welke initiatieven en veranderingen er al gaande zijn om de zorg weer menselijker te maken. Ze hoopt dat de documentaire ertoe leidt dat artsen met elkaar gaan praten. Waar dat gesprek over moet gaan, vertelt ze bij NH Strijders.

Amber Boot tijdens de opnames van Strijders - Foto: Foto's: Melle Bos

Amber is een Strijder: een inspirerende Noord-Hollander, die vanuit eigen ervaring een positieve bijdrage aan de maatschappij levert. NH Nieuws geeft mensen als Amber een platform.

Om haar presentatie te ondersteunen, heeft ze de twee voorwerpen bij zich waar we een arts aan herkennen: de stethoscoop en de witte jas. Een jas die te veel artsen in opleiding overwegen alweer vroeg aan de wilgen te hangen. Amber hoopt dat haar documentaire een klein beetje helpt om de zorg gezond te houden, ook voor de zorgverleners zelf.

"Zorg van Morgen" is binnenkort bij NH Nieuws te zien.

Amber Boot tijdens de opnames van Strijders - Foto: Foto's: Melle Bos

'Strijders' is ook te beluisteren als podcast. Abonneer je op de serie via je favoriete podcastaanbieder.

Luister de aflevering hieronder met Amber.

In het programma Strijders vertellen inspirerende Noord-Hollanders hun verhaal. Stuk voor stuk proberen zij op hun eigen manier de wereld net iets mooier te maken.

Strijders wordt uitgezonden op het TV-kanaal van NH Nieuws en via onze website. Ook zijn de verhalen te beluisteren als podcast. Abonneer je daarop via je favoriete podcastkanaal. Hier vind je een overzicht van alle Strijders.