Gerelateerde videos

Samenvatting: KZ in eenzijdig duel simpel langs Blauw-Wit

Koog Zaandijk heeft vanavond zijn favorietenrol tegen provinciegenoot AKC Blauw-Wit meer dan waar gemaakt. De bezoekers uit Amsterdam kwamen er vanaf het eerste fluitsignaal niet aan te pas en verloren met 25-18.

Koog Zaandijk wint overtuigend van Blauw-Wit - Foto: NH Sport/Frank van der Meijden

In de eerste speelronde van de Korfbal League werd het duel tussen Blauw-Wit en KZ nog een gelijkspel, maar vanavond in Koog aan de Zaan was er duidelijk sprake van een groot krachtsverschil tussen beide ploegen. KZ nam al vroeg in de wedstrijd het initiatief en liep uit naar een 7-3 voorsprong. Blauw-Wit had met name in de eerste helft erg veel moeite met scoren en bij de rust hadden de Amsterdammers slechts zes keer succesvol de korf gevonden: 11-6.

Verzet gebroken

Na de onderbreking ging het niveau bij beide teams omhoog. Zowel KZ als Blauw-Wit schoot secuurder. Blauw-Wit kwam na een goede fase nog tot op twee punten van de thuisploeg, maar mede door een drietal rake treffers van Marijn van den Goorbergh groeide het gat al snel weer naar zeven. Het verzet van Blauw-Wit was hierna definitief gebroken en de overwinning van KZ  kwam zodoende niet meer in gevaar: 25-18.

Een samenvatting van de wedstrijd tussen KZ en Blauw-Wit is vanaf zondag te zien op nhsport.nl en maandag in de tv-uitzending om 17.10 uur.

Door de zege klimt KZ naar plek vier in de Korfbal League, de hoogste korfbalcompetitie van Nederland. Blauw-Wit vinden we terug op plek acht. Groen Geel, de derde Noord-Hollandse ploeg, won vanavond met 21-23 van hekkensluiter Unitas. De ploeg uit Wormer staat negende en daarmee voorlaatste.