Ga naar Content

De Peiling: ik wil wel 100 worden

Veel mensen worstelen met ouder worden. Ouderdom komt met gebreken, zeggen ze. Maar life-coach Thea Elling uit Haarlem ziet dat totaal anders. Ouder worden is leuk en geeft veel voordelen. En als je een beetje fit blijft, kan je eindeloos door.  

Foto: Adobe Stock

Thea is 79 jaar, maar voelt zich nog top fit. Ze geeft lezingen over ouder worden en sport vijf keer per week. Daarnaast geeft Thea nu ook yogalessen in de woonkamer van haar appartement aan de Rijksstraatweg in Haarlem-Noord.  

Voordelen 

Volgens Thea zitten er veel voordelen aan het ouder worden. "Juist op latere leeftijd weten mensen vaak veel beter wie ze zijn dan wanneer ze jong zijn", zegt ze. Door een hoop levenservaring kun je laten zien wie je echt bent en hoef je niet meer te doen wat je vroeger is geleerd.  

Leven en laten leven 

Thea wil alles uit het leven halen en ziet het als een geschenk. Toch oordeelt ze niet over mensen die hier anders over denken. Haar voornemen voor de toekomst: haar sociale contacten onderhouden. Zo blijft het in elk geval gezellig. 

Vind jij ouder worden ook zo heerlijk? Of valt het je zwaar? Laat het ons weten. 

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 16:00 en 17:00 uur tijdens Spitstijd.
Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wilt praten. Online reageren doe je op de Facebookpagina van NH Nieuws. Geen Facebook maar wel een mening? Mail dan naar [email protected].