Ga naar Content

Pret om de pijn met stand-up comedian Kim Schuddeboom en meer mooie tips voor het weekend

Wekelijks komt de Culture Club-redactie van NH met enkele uitgaanstips voor de komende week; optredens, evenementen of andere culturele gebeurtenissen in de provincie die je niet mag missen. Deze week met stand-up comedian Kim Schuddeboom, een van de vele acts tijdens het Nationaal Theaterfestival. Snuffelen tussen de kunst op het Naarden Art festival, de albumpresentatie van Josephine Odhil in Paradiso en leeftijdloos dansen in Amsterdam-West. 

Kim Schuddeboom - NH Nieuws

Tip 1: Stand-up comedian Kim Schuddeboom

Dit weekend is het Nationaal Theaterweekend. In verschillende theaters in Noord-Holland kun je voor een tientje een voorstelling bijwonen. Een van de optredende artiesten is stand-up comedian Kim Schuddeboom. 

Als meisje van 12 jaar oud maakte de Alkmaarse Kim Schuddeboom mensen al aan het lachen tijdens de schoolmusical. Ze vergat haar tekst en begon er op los te improviseren. Het publiek lag dubbel van het lachen. Inmiddels is Kim de 30 gepasseerd en is ze stand-up comedian van beroep. Ze maakt deel uit van de Comedy Train, met onder andere Peter Pannekoek, Daniel Arends en Sanne Wallis de Vries, waarmee ze regelmatig optreedt in Toomler in Amsterdam.

De humor van Kim is gebaseerd op wat ze zelf meemaakt in haar leven. Ze woonde in een woongroep en dat levert hilarische reacties op. Kim is lesbienne, maar de laatste tijd erg op mannen gericht. Ze wil met haar vriendin namelijk een kind en is op zoek naar mooi zaad. "Pijnlijke zaken uit het leven zijn voer voor comedy, als je een perfect leven hebt, valt er weinig te lachen" aldus Kim. 

Kim Schuddeboom treedt op tijdens het Nationaal Theater weekend. Op vrijdag 27 januari staat ze in DeMess in Naarden en op 28 januari is Kim samen met o.a. Fuad Hassen en Valentina Tóth te zien in het Zaantheater in Zaandam.

Tekst gaat door onder de  foto. 

Stand-up comedian Kim Schuddeboom - Foto:

Tip 2: Naarden Art Fair 

Kunstliefhebbers in allerlei soorten kunnen dit weekend terecht in Naarden. Daar wordt voor het 25ste jaar de Naarden the Art Fair gehouden. Na een digitale editie keert de beurs fysiek én extra feestelijk terug in de Grote Kerk Naarden. Hier presenteren 64 kunsthandelaren en galeries een selectie antiek en kunst, nog voor de opening gekeurd door onafhankelijke experts.

Toonaangevende internationale galeries en kunsthandelaars presenteren op deze historische locatie hun nieuwste collecties hedendaagse-, moderne- & oude kunst. Hierdoor kan de beginnende kunstkoper én de ervaren verzamelaar tijdens Naarden the Art fair niet anders dan slagen voor een nieuwe kunstaanwinst.

Naarden Art Fair van 26 t/m 29 januari in Naarden. 

Tekst gaat door onder de foto.

Gemmy Woud Binnendijk op Naarden Art Fair - Foto:

Tip 3: Josephine Odhil in Paradiso

Josephine Odhil speelde eerder op festivals als Lowlands en Into TheGreat Wide Open met haar voormalige band The Mysterons. In oktober 2021 was er een reportage te zien over Josephine in Culture Club. Ze vertelde over haar verleden bij The Mysterons waarin ze met heel hoge stem zong: "Ik was toen helemaal weg van Kate Bush en luisterde ook veel naar Bollywoodzangeressen. Vandaar dat ik toen zo hoog zong", vertelt Josephine. "Nu zing ik veel meer naturel. Ik ben dichter bij mezelf gekomen, nu ik solo ben. En ik bepaal alles zelf nu."

In 2021 nam de singer-songwriter deel aan de Popronde als één van de 3voor12-talenten en KINK FM noemde Josephine Odhil bovendien als een van hun ‘Future Icons’ van 2022. Haar debuutalbum Volatile zal in januari verschijnen op Unexpected Records. Dit zal gevierd worden met een release show in Paradiso op 27 januari 2023. 

Tekst gaat door onder de video. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Tip 4: Dansfeestje voor alle leeftijden in Amsterdam-West

CLUB DANS is een rondtrekkend dansfeest voor jong, maar met name ouder publiek. Het strijkt neer op allerlei plekken in en rondom Amsterdam. Organisator Dance Connect heeft als doel door middel van dansen mensen te verbinden en vooral ook ouderen een plek te bieden om plezier te maken middels dansen. 

Op 28 januari is CLUB DANS te gast bij Ru Paré Community in Nieuw-West. "We veranderen alles wat we zien in goud, gewoon door samen te dansen. We vieren het begin van een glanzend en warm 2023, we vieren jou, we vieren iedereen." Tijdens deze editie draait DJ Socrates platen met een gouden sound. DJ Socrates staat bekend om zijn diverse en lokale platen uit alle delen van de wereld.

CLUB DANS / CLUB GOLD Zaterdag 28 januari 2023 Ru Paré Community, Chris Lebeaustraat 4  Amsterdam. Start om 20.00 uur en eindigt om 22.00 uur. 

Club Gold leeftijdloos dansen - Foto:

Culture Club bij NH Nieuws

In het nieuwe programma Culture Club gaat NH Nieuws op bezoek bij cultuurmakers uit onze provincie om ze te vragen naar hun drijfveren. Alle afleveringen van Culture Club zijn te bekijken op deze speciale pagina.

Culture Club is elke week te zien op NH televisie op donderdag vanaf 17.10 uur en dan elk uur herhaling.