Ga naar Content

Op de duurzame 'pindakaasboerderij' van Willem kan iedereen aan de slag

Willem Koopman uit Venhuizen groeit op in een gezin waar het de gewoonste zaak van de wereld is om zelf voedsel te produceren. Dus als hij leest over Amerikaanse boeren die pindakaas maken, probeert hij dat ook maar eens. Niet wetend dat dat zal leiden tot een zelfmakerij, waar hij veel van zijn idealen in kan vormgeven. Hij vertelt zijn verhaal in de nieuwe aflevering van NH Strijders.

Foto: Foto's: Melle Bos

Willem is een Strijder: een inspirerende Noord-Hollander, die vanuit eigen ervaring een positieve bijdrage aan de maatschappij levert. NH Nieuws geeft mensen als Willem een platform.

De pindakaas waar het ooit mee begon, staat op de sokkel naast hem. Met daarbij een veelheid aan andere producten die hij intussen samen met zijn vrouw en de deelnemers van de zorgboerderij lokaal produceert.

Zelfs de pinda's moeten straks van eigen bodem komen. Proeven met het telen ervan in de Noord-Hollandse grond zijn geslaagd. Als het gaat zoals Willem verwacht, levert hij over 10 jaar volledig Nederlandse pindakaas.

Foto: Foto's: Melle Bos

'Strijders' is ook te beluisteren als podcast. Abonneer je op de serie via je favoriete podcastaanbieder.

Luister de aflevering hieronder met Willem.

In het programma Strijders vertellen inspirerende Noord-Hollanders hun verhaal. Stuk voor stuk proberen zij op hun eigen manier de wereld net iets mooier te maken.

Strijders wordt uitgezonden op het TV-kanaal van NH Nieuws en via onze website. Ook zijn de verhalen te beluisteren als podcast. Abonneer je daarop via je favoriete podcastkanaal. Hier vind je een overzicht van alle Strijders.