Ga naar Content

Voorzichtige AZ-coach Pascal Jansen kijkt liever naar eigen ploeg dan concurrenten

Overtuigend en regelmatig met sprankelend voetbal won AZ zondag in Alkmaar met 3-1 van Fortuna Sittard. AZ blijft tweede achter koploper Feyenoord, maar het verschil met de Rotterdammers is geslonken tot twee punten. "Het wordt een interessante strijd." 

Pascal Jansen over de tweede plek en de spanning op de ranglijst - NH Nieuws

Pascal Jansen is niet een trainer die grote uitspraken doet over titelkansen. AZ doet het echter zeer goed dit seizoen. De ploeg lijkt steeds stabieler te spelen en wint zowel van de grotere ploegen als de mindere goden in de competitie. 

Maxim Dekker

Een smetje op de zege was het uitvallen van Dani de Wit in de eerste helft. De middenvelder heeft al een tijdje last van zijn voet en na weer een tikje erop kon hij niet verder. Wel mocht Maxim Dekker weer eens opdraven. De talentvolle verdediger viel halverwege de wedstrijd in voor Zinho Vanheusden. Dekker speelde in het begin van het seizoen heel veel, maar de laatste maanden krijgt hij minder speeltijd van Jansen. "Ik denk dat ik het redelijk heb gedaan." 

Tekst loopt onder de video door.

Talent Maxim Dekker kwam na de rust in het veld bij AZ - NH Nieuws

'In bescherming nemen'

De reden dat Vanheusden in de rust achterbleef in de kleedkamer was de gele kaart die hij al vroeg pakte in de wedstrijd. Jansen wilde geen risico nemen met de Belgische verdediger en koos daarom voor Dekker in de tweede helft. "Ik moest de afgelopen tijd Maxim in bescherming nemen."

Tekst loopt door onder de video.

Pascal Jansen over AZ-talent Maxim Dekker en debuterende doelman Mathew Ryan - NH Nieuws

Over een paar dagen mogen de Alkmaarders alweer aan de bak. In Deventer wacht woensdag namelijk Go Ahead Eagles. Eerder dit seizoen won AZ in eigen huis met 2-0. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52