Ga naar Content

NH Meetup: Hoe vangen we het huisartsentekort op?

Het tekort aan huisartsen in onze provincie is op meerdere plekken nijpend. Terwijl iedereen behoefte heeft aan goede en goed bereikbare zorg lopen praktijken soms over of moeten 'nee' verkopen aan nieuwe bewoners. In Schagen is voor de oplossing gekozen om de huisartsen uit de omliggende dorpen weg te halen en samen te voegen in één centrum. Is dit dé oplossing voor zowel patiënten als voor de huisartsen? We spraken erover, tijdens onze NH Meetup in het dorpshuis van Nieuwe Niedorp. 

NH-Meetup Gezondheidzorg - NH Nieuws

Stand van NH

Dit artikel maakt onderdeel uit van ons onderzoeksproject 'Stand van NH'. Hiervoor heeft NH Nieuws onderzoek laten doen door Kieskompas naar onderwerpen die inwoners van Noord-Holland het meest belangrijk vinden. Rondom de vier onderwerpen die het meest genoemd zijn in het onderzoek (wooncrisis, betaalbaarheid van het levensonderhoud, gezondheidszorg en natuur) organiseren wij themaweken waarin we uitgebreid op de onderwerpen ingaan. Voor uitleg over de verantwoording van het onderzoek kunt u hier terecht.

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.