Ga naar Content

Erik leidt zijn Gouden Mannen letterlijk en figuurlijk uit het dal naar de top

Erik Bout uit Enkhuizen is een verhalenverteller. Maar als voorzitter van Stichting Gouden Mannen doet hij veel meer dan praten. Hij brengt oudere mannen met een allochtone achtergrond samen. Mannen die in hun leven in Nederland geen sociaal netwerk hebben weten op te bouwen, of dat gaandeweg verloren zijn. Hij zorgt dat daar weer beweging in komt. Op initiatief van een van hen bracht dat de hele groep zelfs op een bijzondere missie naar Oostenrijk.

Foto: Foto's: Melle Bos

Erik is een Strijder: een inspirerende Noord-Hollander, die vanuit eigen ervaring een positieve bijdrage aan de maatschappij levert. NH Nieuws geeft mensen als Erik een platform.

De wandelschoenen die Erik naast zich op de sokkel heeft staan, staan daar niet alleen als symbool voor de tocht die de deelnemers van Gouden Mannen afleggen. Ze zijn ook flink gebruikt tijdens een wandeltocht die ze samen hebben ondernomen. 

Op dit moment zet Stichting Gouden Mannen zich in binnen gemeente Amsterdam, maar er lopen gesprekken met andere gemeenten in provincie Noord-Holland en daarbuiten.

Foto: Foto's: Melle Bos

'Strijders' is ook te beluisteren als podcast. Abonneer je op de serie via je favoriete podcastaanbieder.

Luister de aflevering met Erik hieronder.

In het programma Strijders vertellen inspirerende Noord-Hollanders hun verhaal. Stuk voor stuk proberen zij op hun eigen manier de wereld net iets mooier te maken.

Strijders wordt uitgezonden op het TV-kanaal van NH Nieuws en via onze website. Ook zijn de verhalen te beluisteren als podcast. Abonneer je daarop via je favoriete podcastkanaal. Hier vind je een overzicht van alle Strijders.