Start van hoofdcontent

OOSTHUIZEN

nl

Auto spoorloos na botsing met trein in Oosthuizen: "Had heel anders kunnen aflopen"

17 januari 2023, 10.43 uur · Aangepast 17 januari 2023, 14.58 uur · Door Redactie Zaanstreek-Waterland

Een automobilist in Oosthuizen moet de schrik van zijn leven hebben gehad. Tijdens het oversteken van de bewaakte spoorwegovergang zag de bestuurder waarschijnlijk een trein over het hoofd die de auto raakte. De automobilist is doorgereden, maar moet veel schade aan de auto hebben. De hulpdiensten hebben verschillende onderdelen op de spoorwegovergang gevonden. 

Auto schampt trein in Oosthuizen - GLOCALmedia

Het ongeluk gebeurde rond 23.15 uur met de trein van Purmerend richting Hoorn. De machinist zag op de overgang nog een auto oversteken en trok meteen aan de noodrem, maar kon een botsing niet vermijden. Hulpdiensten hebben langs het spoor veel auto-onderdelen gevonden, maar de auto zelf was nergens te vinden.

Een woordvoerder van Prorail laat aan NH Nieuws weten dat het goed gaat met de machinist van de trein. "De automobilist heeft echt geluk gehad, als die auto een seconde later was geweest, had het heel anders kunnen aflopen." 

Het is bij Prorail niet bekend of er vaker ongelukken gebeuren op deze spoorwegovergang. De politie is op zoek naar getuigen die de auto of het ongeval hebben zien gebeuren.

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]