Ga naar Content

Enorme spierballen: Schagense 'She Hulk' Jackie gaat viraal en haalt de New York Post

2023 kan voor Jackie Koorn - ook wel She Hulk - uit Schagen niet beter beginnen. Niemand minder dan een journalist van de New York Post nam contact met haar op, vanwege haar openheid op social media over haar lichaam. "Ik ben een grote vrouw en ik heb mijn curves, heupen en vrouwelijke vormen, maar ik ben ook gezond en fit."

Jackie Koorn - Foto: Privéfoto

Het is eigenlijk puur toeval dat Jackie tussen de vele berichten die ze krijgt op haar Instagram er eentje ziet van een Amerikaanse journalist. Ze komen met elkaar in contact en de journalist genaamd Amy wil graag een artikel over Jackie schrijven voor in de New York Post. "Ik ben altijd op zoek naar unieke mensen en daar ben jij een van, zei ze tegen me", vertelt Jackie.

Jackie is met haar enorme spierballen en vele tatoeages namelijk een opvallende verschijning. Ze deelt graag video's van zichzelf in de sportschool of selfies op haar sociale media.

Afgelopen maandagnacht verscheen het artikel op de website van de New York Post en dat vindt Jackie erg bijzonder. "Het is echt bizar, heel New York leest het gewoon", vertelt ze trots.

Nieuwe volgers

Het is allemaal nog erg onwerkelijk voor de nuchtere 'She Hulk', maar ze merkt al gauw wat voor impact het artikel heeft op haar sociale media. "Ik had er een paar uur nadat het artikel online kwam al 5.000 volgers bij", vertelt ze. "Mijn telefoon gaat de hele dag af."

De Schagense is blij met alle aandacht, want ze hoopt andere vrouwen te inspireren. "Ik wil een voorbeeld voor andere grote vrouwen zijn, want ik ben alleen maar groter geworden, maar ben wel gezond", legt ze dan ook uit. "Ik hoop dat veel meer vrouwen hier een voorbeeld aan kunnen nemen."

"70 procent aan pure spierkracht bijgekomen"

Jackie Koorn

Jackie heeft de afgelopen jaren namelijk een flinke transformatie ondergaan. in 2014 woog ze nog zo'n 75 kilogram, maar nu weegt ze 160 kilogram. Toch is ze niet aangekomen door een slecht eetpatroon of weinig sporten, integendeel zelfs: "Daar is 70 procent aan pure spierkracht bijgekomen", legt Jackie uit.

Jackie Koorn traint zeven dagen per week in de sportschool - Foto: Privéfoto

Om zo gespierd te kunnen worden én blijven hanteert Jackie al jaren een strak regime. Dat betekent elke dag naar de sportschool voor krachttraining. En dat is lastig vol te houden, zou je denken, maar voor 'She Hulk' allesbehalve. "Ik kan gewoon niet stilzitten, de sportschool is de ultieme uitweg daarvoor", zegt ze met een lach. 

Momenteel is Jackie bezig met droogtrainen. Dat betekent dat ze zoveel mogelijk vetmassa om wil zetten in spiermassa. Haar dagen zien er altijd vrijwel hetzelfde uit: "'s Ochtends begin ik met een eiwitshake en doe ik 120 push-ups en 's avonds ga ik altijd naar de sportschool en train ik twee uur."

Kickboksen

2023 is voor 'She Hulk' eigenlijk nu al een geweldig jaar, maar ze heeft nog meer dromen. Ze is namelijk een fanatiek kickbokser en wil dat maar al te graag weer oppakken en voor de laatste keer de ring in. "Mijn laatste wedstrijd was voor de coronapandemie en ik word ook een dagje ouder, daarom wil ik nog één keertje tegen iemand kickboksen", vertelt ze. 

Nu nog een tegenstander vinden, maar Jackie start binnenkort al met haar wedstrijdvoorbereiding om in goede conditie te zijn. En of ze nog andere plannen heeft? "Niet echt, ik leef van dag tot dag."

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]