Ga naar Content

Ellen wil speelgoed waarin ieder kind zich herkent: "Ik strijd voor normalisatie van mijn poppen"

Als kind van een zwarte vader en een witte moeder had Ellen Brudet geen poppen die op haar leken. Haar moeder zocht stad en land af voor haar dochter, zonder resultaat. Zelf vond Ellen dat toen geen probleem, inmiddels realiseert ze zich dat ze vroeger wel degelijk iets miste. Ze wil dat ieder kind een pop kan krijgen waar het zich in herkent. En met succes: van over de hele wereld vinden mensen haar poppenwinkel in Amsterdam-Noord. 

Foto: Foto's: Melle Bos

Ellen is een Strijder: een inspirerende Noord-Hollander, die vanuit eigen ervaring een positieve bijdrage aan de maatschappij levert. NH Nieuws geeft mensen als Ellen een platform.

Terwijl Ellen haar verhaal doet staan op de sokkel naast haar voorbeelden van de poppen, waarmee ze het verschil wil maken in de levens van de kinderen. Ze verkoopt de poppen in haar winkel Colourful Goodies in Amsterdam-Noord.

Foto: Foto's: Melle Bos

'Strijders' is ook te beluisteren als podcast. Abonneer je op de serie via je favoriete podcastaanbieder.

Luister de aflevering met Ellen hieronder.

In het programma Strijders vertellen inspirerende Noord-Hollanders hun verhaal. Stuk voor stuk proberen zij op hun eigen manier de wereld net iets mooier te maken.

Strijders wordt uitgezonden op het TV-kanaal van NH Nieuws en via onze website. Ook zijn de verhalen te beluisteren als podcast. Abonneer je daarop via je favoriete podcastkanaal. Hier vind je een overzicht van alle Strijders.