Ga naar Content

AZ haalt met ervaren Australische goalie geduchte concurrent voor Verhulst in huis

AZ heeft zich dinsdagavond versterkt met Mathew Ryan. De Australische keeper stond afgelopen WK in Qatar nog als aanvoerder onder de doellat bij de Socceroos en komt over van het Deense FC Kopenhagen.

Mathew Ryan in actie voor FC Kopenhagen - Foto:

Met de verhuur van tweede doelman Peter Vindahl vorige maand aan de Duitse club 1. FC Nurnberg en de geblesseerde talentvolle keeper Sem Wersterveld liet AZ al langer doorschemeren op zoek te zijn naar een ervaren sluitpost. En Mathew Ryan beschikt over flink wat bagage. De 30-jarige Australiër speelde bij clubs als Brighton & Hove Albion, Club Brugge, Real Sociedad en kwam ook nog eens 79 maal uit voor het nationale team.

Concurrentiestrijd

Met het aantrekken van Ryan lijkt het erop dat Hobie Verhulst moet vrezen voor zijn basisplek. De Alkmaarse keeper veroverde dit seizoen voor het eerst een basisplek. Na een uitstekende start van het seizoen ging Verhulst daarna een paar keer flink in de fout.

Tekst loopt door onder de tweet.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Werkvergunning

De kans is nihil dat Ryan woensdagavond tegen Excelsior al zijn debuut voor AZ maakt. Hij is namelijk nog niet speelgerechtigd, onduidelijk is hoe lang het duurt voordat hij over een werkvergunning beschikt. De Australische keeper is de tweede winterse versterking voor de ploeg van trainer Pascal Jansen. Eerder trokken de Alkmaarders de Amerikaan Djordje Mihailovic al aan.

Woensdag het bekerduel Excelsior - AZ kan je live volgen op NH Radio.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52