Penaltyspecialist Yusuf Barasi schiet Jong AZ naar winst

Met twee benutte strafschoppen van Yusuf Barasi heeft Jong AZ maandagavond van de leeftijdsgenoten van FC Utrecht gewonnen. Beide treffers van de talentvolle Alkmaarse spits vielen in het laatste kwartier van de wedstrijd. Door de winst staat Jong AZ achtste in de eerste divisie.

Yusuf Barasi scoort voor Jong AZ - Foto: Orange Pictures

Deze wedstrijd zou eigenlijk op 16 december plaatsvinden, maar vanwege de vrieskou ging het duel toen niet door. Zonder de geschorste Mexx Meerdink en de naar VVV Venlo vertrokken Robin Lathouwers beschikte trainer Maarten Martens wel over Myron van Brederode en Mayckel Lahdo. Beide eerste-elftalspelers moesten wedstrijdritme opdoen bij Jong AZ. Verder maakte doelman Daniël Deen zijn profdebuut op het Utrechtse Sportpark Zoudenbalch.

Tekst loopt door onder de tweet.

Saai eerste helft

In de eerste helft creëerden beide ploegen slechts een paar mogelijkheden, maar verder gebeurde er vrij weinig. Na de theepauze kreeg de beloftenclash wat meer kleur op de wangen. Vooral Yusuf Barasi kwam een aantal keren gevaarlijk voor het Utrechtse doel. De topscorer van de Alkmaarse talenten had alleen toen het vizier nog niet op scherp.

Tekst loopt door onder de foto.

Strafschoppen

Dat gebeurde wel een kwartier voor tijd. Barasi omspeelde de keeper van de tegenstander, die vervolgens een overtreding op de spits maakte. Barasi benutte de toegekende strafschop. Een paar minuten voor tijd werd er een overtreding gemaakt op de ingevallen Soulyman Allouch. Wederom was het Barasi die het buitenkansje benut. Daarmee staat de 19-jarige aanvalsleider op acht treffers.

Vrijdag gaat Jong AZ op bezoek bij buurman Telstar. Deze Noord-Hollandse derby kan je live volgen op NH Radio.

Opstelling Jong AZ: Deen; Van Aken (Stam/91), Goes, Dekker (Engel/46), Dekkers; Schouten, Buurmeester, De Jong; Lahdo (Griffith/63), Barasi (Reverson/91), Van Brederode (Allouch/63)

Yusuf Barasi in actie voor Jong AZ - Foto: Orange Pictures