Ga naar Content

Jonk en Eiting weten met FC Volendam weer wat winnen is: "Dit geeft geloof"

FC Volendam won vandaag de enorm belangrijke eredivisiewedstrijd tegen SC Cambuur met 3-0. Dankzij de overwinning is de ploeg van Wim Jonk niet langer laatste in de stand en begint het goed aan hervatting van de eredivisie. "Er zat van beide kanten veel druk op."

Wim Jonk: "Er zat van beide kanten veel druk op" - NH Sport

FC Volendam begon aan het duel in een 5-2-3 formatie. De nieuwe spelopvatting van Jonk resulteerde dus gelijk in de volle buit. "Dit geeft geloof. Welk systeem we ook spelen, het gaat erom hoe je het invult. Maar ik moet zeggen dat we het vandaag heel gedisciplineerd hebben gedaan", aldus Jonk. 

"Het is toch heerlijk om hier een interview te geven als je met 3-0 gewonnen hebt"

FC Volendam-middenvelder Carel Eiting

"Aan de bal toonden we vandaag op de goede momenten het lef om naar voren te voetballen", vervolgt Jonk. "Zo scoor je twee fantastische goals in de openingsfase en misschien hadden we er op het einde nog wel meer kunnen maken."

Tekst gaat verder onder de video. 

Wim Jonk: "Dit lucht op, maar het is pas het begin" - NH Sport

FC Volendam-aanvoerder Carel Eiting genoot van de discipline binnen de ploeg. "Het is toch heerlijk om hier een interview te geven als je met 3-0 gewonnen hebt. Er was een constante focus, een constante scherpte. Misschien helpen die twee vroege doelpunten dan mee, dat het makkelijker wordt. Er waren absoluut momenten dat we voelden dat het goed zat. We hebben pas één keer gewonnen, maar hier kunnen we zeker hoop uit putten", aldus Eiting na afloop van het duel. 

Woensdag komt FC Volendam opnieuw in actie in Friesland. Heerenveen is dan de tegenstander in de tweede ronde van de KNVB-beker. De aftrap is om 20.00 uur. NH Sport doet live verslag van het duel via NH Radio. 

Bekijk hieronder de reactie van Carel Eiting na afloop van de wedstrijd. 

Carel Eiting: "Heerlijk om een interview te geven als je 3-0 wint" - NH Sport

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52