Ga naar Content

Prima prestaties van Van de Zandschulp en Griekspoor in voorbereiding op de Australian Open

Na een mindere periode lijkt het weer crescendo te gaan met Tallon Griekspoor. De tennisser uit Nieuw-Vennep bereikte overtuigend de kwartfinales van het ATP-toernooi in het Indiase Pune. Ook Botic van Zandschulp won zijn partij en gaat door naar de laatste acht.

Tallon Griekspoor - Foto: Orange Pictures

In twee sets (6-4, 6-4) versloeg Griekspoor in de 2e ronde van het voorbereidingstoernooi van de Australian Open de Italiaan Marco Cecchinato

De laatste keer dat Tallon Griekspoor de laatste acht van een ATP-toernooi bereikte was op Mallorca afgelopen juni. Daarna verloor hij zijn vorm en zakte af naar plek 95 op de wereldranglijst. Terwijl hij eerder dit jaar nog de 44e plek innam. Ook brak de Nieuw-Venneper onlangs met zijn coach Raemon Sluiter en koos voor een hereniging met Kristof Vliegen.

Tekst loopt door onder de afbeelding.

Botic van de Zandschulp - Foto: Rene Nijhuis/BSR Agency

Botic van de Zandschulp

De winstpartij van Botic van de Zandschulp kwam minder makkelijk tot stand. Tegen de Italiaanse qualifier Flavio Cobolli kwam de Amstelvener twee keer ruim achter, maar boog het beide keren ook weer om (7-5, 6-4). 

In de kwartfinale neemt Griekspoor het op tegen de als eerste geplaatste Marin Cilic uit Kroatië of de Spanjaard Roberto Carballes Baena. En voor Van de Zandschulp ziet het er wat gunstiger uit, hij treft de Duitse qualifier Maximilian Marterer.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52