Ga naar Content

Oppermachtige Irene Schouten pakt zevende NK-titel marathon op rij

Het is Irene Schouten vandaag opnieuw gelukt om Nederlands kampioen bij het marathonschaatsen te worden. De 30-jarige schaatsster uit Hoogkarspel kwam op de Jaap Edenbaan in Amsterdam als eerste over de finish. Schouten werd al zeven keer achter elkaar de winnaar, alleen in 2021 werd de race niet gehouden. 

Irene Schouten met haar overwinningskrans - Foto: Andre Weening/Orange Pictures

Marijke Groenewoud werd tweede achter haar ploeggenoot Schouten. Het brons was er voor Merel Bosma. Volgens de West-Friezin moest ze diep gaan voor de overwinning. Ze had twee dagen geleden nog niet verwacht te gaan starten.

"Ik had last van de griep en ik was gewoon nog niet echt goed", legde ze uit bij de NOS. "We hebben een regel: als je een dag van tevoren niet schaatst, rijd je niet. Gisteren ging ik schaatsen en het ging redelijk." Daarom besloot ze alsnog te gaan schaatsen, maar het was de zwaarste marathontitel voor Schouten. 

Tekst gaat verder onder de tweet

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

49 keer de beste

Door haar nationale marathontitel heeft Schouten nu evenveel kampioenschappen als Arjan Stroetinga. De West-Friezin komt ook steeds dichter bij de evenaring van het aantal overwinningen in de marathon. Op dit moment heeft ze 49 keer gewonnen, Atje Keulen-Deelstra zette 61 marathons op haar naam. 

Bij de mannen won Evert Hoolwerf. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52